Закарпаття: На КПП “Тиса” затримали автобус, який перевозив контрабандний одяг та взуття з Італії

На митному посту “Тиса” Чопської митниці (Закарпаття) припинено спробу незаконного ввезення жіночого одягу, взуття та аксесуарів відомих італійських брендів вартістю 500 тис. грн.

Перед проходженням митного огляду та контролю на митному посту “Тиса” Чопської митниці водії та пасажири рейсового автобуса, який 9 травня  слідував з Італії до України, задекларували лише невеликі суми валюти та особисті речі. Однак, коли інспектори митниці розпочали митний огляд автобуса, виявили у багажному відсіку поліетиленові пакети та дорожні сумки. У них було упаковано 706 предметів жіночого одягу, білизни та аксесуарів, а також  101 пару взуття. Всі речі – з літніх колекцій відомих італійських брендів.

Серед виявленого: жіночі штани, блузки, жакети, білизна, купальні костюми, краватки, чоловіче та жіноче взуття. Загальна вартість 706 предметів одягу та 101 пари взуття, які наші співвітчизники намагалися незаконно ввезти на територію України, складає 498 тисяч гривень.

Оскільки громадяни України вчинили дії, спрямовані на незаконне переміщення товарів через митний кордон України, тобто не заявили за встановленою формою точні відомості про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню, працівники Чопської митниці склали протоколи про порушення митних правил. Партію товару вилучили до рішення суду.

Держмитслужба України