Делегація урядовців Угорщини відвідала Ужгородський національний університет

У середу, 12 травня Ужгородський національний університет із офіційним візитом відвідала делегація угорських урядовців у складі представників Канцелярії прем’єр-міністра Угорської Республіки доктора Золтана Шебені-Бріндзи та доктора Марії Тезеї у супроводі консула Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород Золтана Маркі.

УжНУ презентували ректор УжНУ, професор Микола Вегеш, проректори та декани факультетів. Обласне керівництво було представлено першим заступником голови Закарпатської ОДА Іваном Качуром та представником Міністерства закордонних справ України в м. Ужгород Галиною Гороховською. У заході також взяли участь Голова Демократичної спілки угорців України Іштван Гайдош, депутати обласної ради та представники ЗМІ.

Метою відвідин високоповажних гостей було ознайомлення з роботою університету, його наймолодшого гуманітарно-природничого факультету з угорською мовою навчання та участь в урочистому відкритті нових приміщень факультету.

У ході урочистої церемонії, ректор Микола Вегеш та Золтан Шебені-Бріндза урочисто перерізали стрічку. Микола Вегеш у своєму вітальному слові зазначив, що університет виконав усі зобов’язання двосторонніх домовленостей між двома країнами, відкривши та всіляко сприяючи роботі факультету з угорською мовою навчання. Окрім того, Микола Вегеш зауважив, що на сьогодні великим досягненням є те, що випускники шкіл з мовою навчання національних меншин матимуть можливість під час зовнішнього незалежного оцінювання складати тести рідною мовою. Зі слів З. Шебені-Бріндза, угорська сторона задоволена тим, що факультет зростає, розвивається та висловив надію на подальшу тісну співпрацю у галузі науки та освіти з Ужгородським національним університетом.

У ході відвідин почесні гості оглянули новозбудовані приміщення наукової бібліотеки Ужгородського національного університету.

Прес-служба УжНУ