Закарпатець Іван Свида подав у відставку з посади головнокомандувача Збройних сил України

Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал армії України Іван Свида подав рапорт про відставку. Про це повідомили у Департаменті преси та інформації Міністерства оборони України.
Пояснюючи причини такого рішення, у тексті рапорту генерал армії України І. Свида зазначив: «Як офіцер і відповідальна людина, я готовий працювати в складних умовах на зміцнення оборони країни. В ситуації, що склалася, я визнаю право Президента реалізувати його бачення шляхів розвитку Збройних сил. Він це робитиме з іншим начальником Генерального штабу».

Генерал армії України також наголосив, що «за посаду не тримається».

І. Свида висловив вдячність генералам, офіцерам, усьому особовому складу Збройних сил «за ті не прості і відповідальні завдання, які нам спільно вдалося реалізувати в інтересах зміцнення обороноздатності України».

Водночас, як пояснили у Міноборони, цей рапорт генерала армії України І.Свида повинен розглянути Президент України – Верховний головнокомандувач ЗСУ і своїм указом звільнити І.СВИДУ або з посади, або з військової служби.

І. Свида був призначений начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем ЗСУ 18 листопада 2009 року.

2 thoughts on “Закарпатець Іван Свида подав у відставку з посади головнокомандувача Збройних сил України

  • 30.05.2010 at 07:34
    Permalink

    Підчищають стежку якомусь молодому генералу – не здогадуєтесь кому???

  • 31.05.2010 at 11:00
    Permalink

    Жаль. Добрый был генерал, но связался с Мазуриком и вот пострадал. Он понимал, что звание генерала-армии ак просто не дается. Видимо думал, что ему простят пчеловода. Ан не простили. Интересно кто теперь еще раз спасет третьего земляка (Руснак, Свида, Марко) генерал-лейтенанта Марка И.Ю., директора Департамента финансов МО (кстати четвертый земляк – пан Балоги), который сначала уволися в запас, а в прошлом году под покровительством Кузьмука (списаного из обоймы) и Свиды снова был призван в армию да так и подолжает дерибанить финансы армии. При чем этот “генерал” даже не постыдился вернуться в армию на полковничью должность. Видимо ну о..о..чень любит дешевое бабло… Интересно, обратит внимаие Президентская администрация на факты, изложенные вот здесь: http://ord-ua.com/2009/03/30/pidpilnij-miljoner-v-ministerstvi-oboroni/ или здесь http://h.ua/story/185590/ Ивана Свиду конечно все же жаль, но возможно его уход откроет линию очищения армии от зажравшичся генералов.

Comments are closed.