Закарпаття: На Берегівщині згадали про ветеранів футболу гірського краю

«Колгоспник», «Дружба», «Меблевик», «Кооператор» – це назви тих команд, які на футбольній карті Берегова припинили існування багато років тому, але прізвища футболістів, які виступали за ці команди, С.Котора, В.Панулін, Ю.Баканчош, Д.Ербах, Ю.Бенедек, С.Лакатош, А.Шебі, Й.Сас, І.Шандор, К.Ердеї, Й.Поп, брати І. та В.Секечі, О.Беланчик, І.Біров, З.Ціпф, Й.Бордаш, В.Сабов, Г.Медвед, Ч.Кафлик, С.Дудич, С.Гопак та ін. нагадують про себе й сьогодні.
Так, у п’ятницю колишнім футболістом Берегівського краю, а нині заможним бізнесменом Йожефом Вайсом було організовано вечір для ветеранів футболу. Сам Йожеф живе в Сполучених Штатах і приїхав до Берегова у справах, але не забув згадати про своїх старих друзів. Вечір проходив у берегівському кафе «Намінь». Там зібралися зірки берегівського футболу 50-х, 60-х, 70-х років. Екс-футболісти згадували своє футбольне життя, ділилися враженнями, говорили про те, як живеться їм в сьогоденні.  Присутні пом’янули тих, кого вже нема сьогодні, але їх вклад у розвиток футболу дуже великий, зокрема це З.Колочаї, С.Бірто, Т.Урбанских, В.Галас, П.Ондраші, А.Сабов, С.Сабов, Б.Молнар, В.Манді, П.Молнар, І.Корі, Ф.Сас, Б.Мовнуш, Й.Чех, І.Ковач.

На вечір були запрошені представники теперішньої команди «Берегвідейк», а також міський голова Іштван Гайдош, який є почесним президентом клубу та адміністратор клубу Габор Омбоді.

Це добре, що про майстрів, які захищали честь футбольного Берегова, ніхто не забув, що їх пам’ятають і шанують ту справу, яку вони робили в свої молоді роки. Велике спасибі і Йожефу Вайсу, в якого народилася ця гарна ідея та яку він утілив у життя..

Олександр СІЛЬЧЕНКО, “СпортТайм”