На Закарпатті митники затримали “Mercedes-Benz” з меблями, “нашпигованими” контрабандою білизни

Як повідомили у прес-службі Чопської митниці, 9 червня під час здійснення митного контролю вантажного автомобіля з причепом інспектори Чопської митниці виявили серед задекларованого товару партію нелегального краму.
До митного контролю водій вантажівки “Mercedes-Benz”, наш співвітчизник, подав документи, згідно яких віз з Італії “меблі та комплектуючі матеріали до них”. Загальна вартість вантажу була задекларована у сумі 21 тисяча доларів США. Відправником меблів значилася італійська фірма, а отримувачем – українське підприємство.

Під час здійснення митного огляду вмісту автомобіля і причепа, інспектори митного поста “Тиса” виявили приховані від митного контролю коробки. У них було упаковано майже дві з половиною тисячі предметів жіночої та чоловічої білизни, піжам, нічних сорочок, халатів і купальних костюмів популярних італійських та португальських марок. В ході продовження огляду митники виявили нелегальну італійську сантехніку. А ще у двох коробках без декларування та відповідних сертифікатів до України намагалися переправити 2190 упаковок офтальмологічного гелю виробництва США. Вартість партії не задекларованого товару за попередньою оцінкою складає понад 520 тисяч гривень.

Оскільки громадянин України вчинив дії, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України товару з приховуванням від митного контролю, складено протокол про порушення митних правил. Автомобіль вартістю 88 тисяч гривень і вантаж вилучено для проведення відповідних ексертиз.