Закарпаття: 13 червня стартує чемпіонат Великоберезнянщини з футболу

Відбулося розширене засідання Великоберезняської районної федерації футболу за участі представників футбольних команд краю. На порядку денному було одне з найактуальніших питань не лишень для спортивної громадськості Великоберезнянщини, але й для юних та вже відомих футболістів, чисельної армії шанувальників та вболівальників –проведення чемпіонату району з футболу, який щоразу збирає багаточисельні глядацькі аудиторії.

За рішенням федерації чемпіонат Великоберезнянщини з футболу розпочнеться вже нинішньої неділі – 13 червня.

Про перебіг подій, підготовку та проведення районної футбольної першості доповів учасникам засідання голова районної федерації футболу Віталій Гунтей.

Він, зокрема, поінформував присутніх про відповідну підготовчу та організаційну роботу, пов’язану з проведенням футбольних перегонів, підкресливши, що великоберезняни з нетерпінням чекають на цю знакову подію – початок і проведення чемпіонату району з футболу.

У змаганнях візьмуть участь одинадцять футбольних команд: ФК “Горець” (Великий Березний), ФК “Руський спорт” (Малий Березний), ФК “Сіль”, ФК “Чорноголова”, ФК “Забрідь”, ФК “Б. Пастіль”, ФК “Ставне”, ФК “Кострино”, ФК “Люта” та два новостворені колективи – ФК “Кременець” (Жорнава – Стужиця), ФК “Вишка”, які змагатимуться – ФК “Кременець” почергово у Жорнаві та Стужиці, а ФК “Вишка” – на стадіоні села Кострино.

Нововведенням першості стало встановлення призового фонду чемпіонату у розмірі десять тисяч гривень. Команда – переможець отримає п’ять тисяч гривень, срібні призери – три тисячі гривень, бронзові – дві тисячі гривень.

Нинішня футбольна першість не проводитиметься по зонах, як це було в попередніх футбольних сезонах.

Матчі відбуватимуться повсюдно о чотирнадцятій годині.

Віталій Гунтей ознайомив учасників засідання з окремими пунктами положення про проведення чемпіонату Великоберезнянщини з футболу. Зокрема, за три неявки команди на матч футбольний клуб позбавляється права брати подальшу участь у першості. Запізнення на гру без причин більше ніж на тридцять хвилин – команді зараховується технічна поразка.

Кожен футбольний колектив повинен подати до районної федерації футболу заявочні листи та медичні довідки на своїх гравців.

Гравцям дозволяється лишень один раз на сезон переходити в іншу команду.

Команді-господарю, котра не підготувала до гри належним чином футбольне поле, зараховується технічна поразка.

За той чи інший футбольний колектив можуть виступати у матчі й легіонери, але не більше трьох гравців на ігровому полі.

І наостанок про не менш важливе – суддівство. Його у матчах забезпечують команди – господарі. Найменші необ’єктивні дії суддівського колективу будуть в обов’язковому порядку розглянуті суддівським комітетом районної федерації футболу. По них прийматимуться жорсткі санкції до тої чи іншої команди.

Футбольні матчі 13 червня 2010 року:

ФК “Чорноголова” – СК “Руський спорт” (Малий Березний)
ФК “Горець” (Великий Березний) – ФК “Забрідь”
ФК “Сіль” – ФК “Бегендяцька Пастіль”
ФК “Кострино” – ФК “Кременець” (Жорнава Стужиця)
ФК “Люта” – ФК “Вишка”.

Команда ФК “Ставне” стартує в чемпіонаті району 20 червня.

“Карпатська Зірка”