Закарпаття: У неділю в Ужгороді відзначать Всесвітній День біженців

20 червня о 16.00 у приміщенні Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка» на пл.Театральній в Ужгороді відбудеться прес-конференція представників громадських організацій та державних органів на тему «Біженці і шукачі притулку: наскільки можливо реалізувати право на отримання статусу біженця в Україні?». Прес-конференція проходитиме з нагоди відзначення 20 червня Всесвітнього дня біженців.
Із журналістами зустрінуться Наталія Кабацій (Комітет медичної допомоги на Закарпатті), Олександр Лостик (БФ Карітас-Caritas Мукачівської греко-католицької єпархії), який висвітлить аспекти надання допомоги біженцям і шукачам притулку благодійними організаціями. Микола Товт (Управління міграційної служби в Закарпатській області) розкаже про підстави та особливості надання статусу біженця в Україні. Камран Тагіл (визнаний біженець) розповість свою історію вимушеної втечі зі своєї батьківщини і отримання статусу біженця в Україні. Максим Буткевич (експерт, Проект “Без кордонів” ГО «Центр Соціальна дія», Київ) детальніше зупиниться на темі проявів нетерпимості, ксенофобії та дискримінації меншин у суспільстві та, зокрема, у ЗМІ.

Після прес-конференції відбудеться показ фільму режисера Террі Джорджа «Готель «Руанда». Події картини розгортаються на фоні подій 1994 року в Руанді, коли руандійці, що належать до племені хуту, яке складає етнічну більшість, знищили більше мільйона людей, які належать до племені тутсі. Світова спільнота назвала геноцид в Руанді етнічним конфліктом, і правду про те, що там відбувалося світ дізнався тільки декілька місяців потому.

Прес-конференція відбудеться приміщенні Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка» (м. Ужгород, пл. Театральна, 8)

Початок о 16.00.

Запрошуються представники усіх ЗМІ.

Ужгородський-прес клуб