Верховина святкувала День молоді, День Конституції України та возз’єднання з Україною

У неділю верховинці відсвяткували День молоді, День Конституції України та возз’єднання Закарпаття з Україною.
Вже традиційно в останню неділю червня в Україні відзначають День молоді. А оскільки він співпадає з Днем Конституції України та возз’єднанням Закарпаття з Україною, то ці три знакові події верховинці відзначають водночас.

День молоді — це свято всіх, хто відчуває себе молодим не тільки за віком, а й душею. Молодість — це сила, краса, енергія, бажання творити заради Батьківщини, рідного краю. Це — безцінний дар природи, який треба сприймати з вдячністю, використовувати всі переваги цієї прекрасної миті життя.

28 червня — День народження нової Конституції України, яка дала нове життя подальшій розбудові демократичного суспільства, відкрила нові перспективи та можливості нашої держави. А оскільки наша молодь є ровесниками незалежної України, то саме в її руках наше майбутнє.

У цей день віддаємо данину й тим, хто стояв біля джерел нашої держави, рухав, прискорював процес об’єднання історичних земель. Возз’єднання нашого краю з Україною — це тривалий процес, на шляху якого були не тільки яскраві сторінки. Саме ці історичні події зобов’язують нас жити і трудитися в ім’я розквіту нашої Батьківщини. І глибоко символічним є те, що до всіх цих подій причетною є молоде покоління з молодечим запалом, незалежними думками, що вселяє упевненість у наше щасливе майбутнє.

Ведуча свята Галина Рекіта, привітавши присутніх з подіями, які збіглися в часі, оголосила кращих учнів загальноосвітніх шкіл райцентру, які поклали корзини квітів до пам’ятників В.С.Гренджі-Донського, Т.Г. Шевченка та воїнам-визволителям. На імпровізовану сцену запросила голову районної ради Івана Ярему, першого заступника голови райдержадміністрації Василя Радовецького та начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Тетяну Горову.

Голова районної ради Іван Ярема звернувся до молодого покоління від свого імені та від депутатського корпусу райради і органу місцевого самоврядування.

— Ви — ровесники незалежної України, — сказав Іван Васильович, — на вас дивимося з надією, віримо у ваші сили, ентузіазм і з нагоди свята бажаю всім молодим творчої енергії, впевненості в собі, натхнення, щоб втілити в життя все, до чого прагнете. Почесною грамотою та квітами з нагоди Дня молоді за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту, пропаганду здорового способу життя, активну участь у спортивно-масових змаганнях нагородив Галину Маркович — вчительку Міжгірської СЗОШ, Івана Рущака — студента Прикарпатського університету ім. В.Стефаника, Сергія Звірича — студента УжНУ та Наталію Тайстру — ученицю 11 класу Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Почесну грамоту обласної ради з нагоди Дня Конституції України за досягнуті успіхи у професійній діяльності під оплески присутніх Іван Васильович вручив депутату районної ради, заступнику начальника відділу освіти РДА Івану Суботі.

Перший заступник голови РДА Василь Радовецький у вітальному слові говорив про основні віхи дій Основного Закону України, бажав щасливого майбутнього молодому поколінню, якому своєю працею розбудовувати незалежну Україну, робити життя прекрасним. Почесних грамот райдержадміністрації за вагомий внесок у розвиток професійної діяльності та з нагоди Дня молоді і Дня Конституції Василь Степанович удостоїв Віталію Катринець — вчительку Майданської ЗОШ, Андрія Живчина — випускника Міжгірської СЗОШ, Галину Козак — головного лікаря АЗПСМ с. Майдан, Тетяну Гимбу — керівника танцювального колективу РБК, Василя Чепару — сержанта служби цивільного захисту, старшину СДПЧ-14 Міжгірського РВ ГУМНС України в Закарпатській області, Андрія Вівчара — помічника лісничого Лопушнянського лісництва, Євгена Бундзяка — начальника відділу з питань НС та ЦЗН РДА, голову федерації футболу Міжгірщини, Віталія Кріпчука — викладача фізвиховання медичного коледжу та Василя Коліду — голову наглядової ради ВАТ “Агрокомплекс”.

З теплотою і щирістю у словах звернулася до молоді начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Тетяна Горова. Тетяна Федорівна бажала кожному зберегти в душі те, що є основною рушійною силою молодості, — віру. Ту віру, яка рушає гори і здатна оновити людину та перетворити дійсність. А ще наголосила, що держава розраховує на знання молоді, її інтелект, без яких неможливі справжні повороти у всіх сферах життя. За відмінне навчання та активну участь у громадському житті колективу Грамотами відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА нагородила Ольгу Микитчак — випускницю медичного коледжу та Ірину Бобер — випускницю професійного ліцею.

Святкову концертну програму подарували присутнім народний колектив ДМШ “Лілея” (кер. Світлана Башук), чарувала своїм неповторним голосом Оксана Синишина, як завжди, з успіхом виступили молоді аматори сцени, вихованці Вікторії Кут Мирослава Клюс, Тетяна Гнепа, Олександра Луцій, Вікторія Бітлян, Валерія Біров, Марія Маньо та Євген Пойда. Порадували присутніх своїм чарівним голосом і Аліна та Ірина Гимби.

Свято завершилося молодіжною дискотекою.

Марія РУБЕЦЬ, фото Тетяни КОСТЮК, “Верховина”