В Ужгороді 16-річний хлопчина викрав “Жигулі” для “прогулянки містом”

У середу, 30 червня, близько шостої години вечора в чергову частину Ужгородського міськуправління ГУМВС України подзвонив схвильований ужгородець, мешканець с вулиці Щедріна. Чоловік розповів, що хтось викрав його автомобіль «Жигулі».
На вулицю Щедріна виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу міліції.

Вони опитали свідків, яких, до речі, було більше, ніж достатньо. Адже в цю пору на терасі найближчого кафе відпочивали декілька десятків людей. Потім в місті була введена операція «Перехоплення», розрахована на те, щоб якомога швидше знайти вкрадений автомобіль.

І вже, через деякий час, «Жигулі» ужгородця були виявлені на вулиці Годинки. Як виявилося пізніше, викрадач залишив машину тут тільки з тієї причини, що в паливному баку закінчився бензин.

Через кілька годин міліціонери затримали 16-річного юнака, який і виявився причетним до крадіжки авто. Затриманий пояснив міліціонерам, що викрав автомобіль тому, що хотів проїздити по місту. А завів машину за допомогою старого методу – шляхом з’єднання проводів.

Не дивлячись на наміри ужгородця всього лише проїхатися, відповідати за скоєне йому доведеться по «повній програмі». Адже якщо у старому кримінальному кодексі було певне розмежування, і за крадіжку з метою розваги був введений менший термін, ніж за крадіжку з метою продажу автомобіля, то в новому кодексі таких розмежувань немає. І зараз хлопцеві «світить» від 3 до 7 років позбавлення волі, повідомила начальник міськвідділу ГУ ГУМВС України в Закарпатській області Катерина Кийович.