Закарпатська “Студентська Республіка” планує встановити рекорд зі спускання вінків на Івана Купала

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів Закарпатського регіонального етапу мульти-фестивалю «Студентська республіка», який триватиме 6-8 липня в урочищі «Дубки» Ужгородського району.
Як розповів керівник Студентської республіки на Закарпатті Володимир Білонка, для участі у фестивалі зареєструвалися вже 10 команд із 10 ВНЗ області, тобто понад 350 студентів. Протягом фестивальних днів вони братимуть участь у насиченій програмі, до якої увійшли як інтелектуальні, так і спортивні та розважальні заходи. «Із виборів «мера» Студентська республіка переросла у мульти-фестиваль та включає понад 15 різних суб-фестивалів», – каже В. Білонка. Студенти змагатимуться у брейн-ринзі, інтелектуально-розважальній грі «Мафія». Взявши до уваги досвід минулих років, організатори, за словами президента обласної федерації баскетболу та стритболу Ростислава Буланова, збільшили кількість спортивних турнірів, серед яких тепер – карпатський гольф, петанк, спідмінтон, крикет, ходіння на ходулях, дартс, пейнтбол, стріляння з рогаток, метання ножів, водний футбол, армреслінг і навіть… «гастрономічні» види спорту. До слова, вживати алкоголь буде заборонено.

Студентська республіка існуватиме як окрема держава, матиме свої закони, владу, кордони і навіть валюту (студіки), – розповів координатор Студентської республіки на Закарпатті Борис Чернявський. Крім того, кандидати на посаду студентського мера проводитимуть повноцінну виборчу кампанію, агітацію, братимуть участь у дебатах. На противагу минулорічному досвіду, коли ця посада фактично була номінативною, новообраний мер повинен буде вести перемовини з реальною владою обласної і міської рад, лобіювати інтереси закарпатського студентства.

На Студентській республіці планують встановити кілька рекордів, один з яких, можливо, стосуватиметься традиції спускання вінків на Івана Купала.

«З-поміж інших це унікальний фестиваль, який орієнтований не на туристів, а на самих учасників. Пасивно споглядати тут буде не так цікаво, як самому брати участь у насиченій програмі» – впевнений керівник Закарпатської ліги КВН Сергій Денисенко. Він також повідомив, що на фестивалі розіграють кубок КВН серед непрофесіоналів.

Усі учасники Студентської республіки будуть застраховані та забезпечені харчуванням. Вночі охочі візьмуть участь у dj-параді «Нічна туса». Щодня визначатимуть переможця у фотоконкурсі «Спалах емоцій». Планується кілька квестів і флеш-мобів. Серед учасників обиратимуть «Першу леді» і «Містера Студреспбуліки», які представлять Закарпаття на аналогічному всеукраїнському конкурсі.