Закарпаття: Екс-мер Мукачева виділив 10 тис. грн. на придбання книг для міської бібліотеки

Свого часу з поміж інших претендентів на посаду міського голови Василь Васильович Петьовка вигідно вирізнявся розважливістю, впевненістю і, що важливо – готовністю виконати обіцяне. В цьому я переконалась ще у 2000 році, коли Василь Васильович був обраний депутатом Закарпатської обласної ради – на моє звернення до нього було відремонтовано одне з приміщень бібліотеки.

А у 2003 році через відсутність бюджетного фінансування Центральна міська бібліотека могла залишитись навіть без мінімуму періодичних видань. Василь Васильович за власні кошти передплатив бібліотеці новинок на 5 тисяч гривень – слова цієї людини не розходяться з ділом.

Василь Васильович постійно проявляє інтерес до бібліотеки: за його ініціативи затверджено міську «Програму поповнення бібліотечних фондів» – (щороку на книги і періодику виділялось до 30-50 тис. грн.). Одночасно виділялося на нові книги по 10 тис. грн. з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек. Згодом було прийнято «Програму інформатизації бібліотек». Вперше до Всеукраїнського Дня бібліотек Василь Васильович подарував міській бібліотеці 10 тисяч гривень і поїздку наших працівників на Львівський книжковий фестиваль. І це стало традицією. Щороку до професійного свята бібліотекарів Василь Васильович, навіть вже будучи народним депутатом України, не забуває про міську книгозбірню – традиційні 10 тис. грн. на нові книги, грамоти та подарунки для бібліотекарів свідчать не просто про турботу про бібліотеку як одну з важливих складових загальноміської культури, а й про розуміння значимості книги у навчанні, самоосвіті, розвитку мешканців міста, зокрема, молоді. Адже майбутнє як Мукачева, так і всієї держави за грамотними, професіональними і відповідальними людьми.

До речі, вже впродовж чотирьох років Василь Васильович, навіть перебуваючи в Києві, дбає про потреби читачів бібліотеки – то подарує комп’ютери, то кошти на нові книги. І ось нова ініціатива народного депутата – спонсорський дарунок бібліотеці – 10 тис. грн. переказано у видавництво «Знання». Відтепер мукачівські любителі книги зможуть насолоджуватись новинками світових та українських видань.

Працівники Централізованої бібліотечної системи і її читачі вдячні народному депутату України Василю Петьовці за щедрий дар в такий важкий фінансовий час.

Ольга СТАДНИК, директор Центральної бібліотечної системи, “Мукачівська ратуша”