Закарпаття: У пункті пропуску “Тиса” у німця забрали “Мерседес” вартістю більше 0,5 млн. грн.

Чопською митницею порушено кримінальну справу по факту незаконного ввезення автомобіля «MERCEDES-BENZ GL420 СDI» вартістю понад пів мільйона гривень.
Нещодавно на ділянку “Прибуття” митного поста “Тиса” заїхав мікроавтобус «Volkswagen Multivan Startline», яким керував громадянин Німеччини. Під час здійснення митного контролю мікроавтобуса інспектори митниці виявили, що іноземець на початку року вже ввіз на територію України легковий автомобіль марки «MERCEDES-BENZ GL420 CDI», 2009 року випуску вартістю 523 тисячі гривень. Дорогу іномарку він повинен був вивезти за межі держави у встановлений законодавством термін, однак покинув територію України без цього транспортного засобу.

У поясненні митникам громадянин ФРН визнав факт ввезення легкового автомобіля, однак твердив, що авто вартістю понад пів мільйона гривень з країни вивіз. Як показала перевірка, автомобіль з вказаними реєстраційними документами за межі території України не вивозився. Оскільки іноземний громадянин без дозволу митного органу здійснив неправомірні операції з транспортним засобом, що перебував під митним контролем з моменту його ввезення на митну територію України, працівники Чопської митниці склали відповідний протокол і розпочали провадження у справі про порушення митних правил.

У ході провадження по справі митники встановили, що MERCEDES-BENZ GL420 CDI» в базі Українського Інтерполу значиться як такий, що викрадений і перебуває у міжнародному розшуку. Сама ж іномарка була поставлена на облік і зареєстрована на ім’я громадянина України за документами на зовсім інший транспортний засіб.

Зібрані матеріали стали підставою для порушення Чопською митницею кримінальної справи за фактом незаконного переміщення через митний кордон України легкового автомобіля марки «MERCEDES-BENZ GL420 CDI», вчиненого у великих розмірах.

Прес-служба Чопської митниці