Депутати, прокурори й чиновники Кучми купують пентхаузи по 9 млн. доларів

До кінця наступного року в Києві добудують другу чергу елітної багатоповерхівки на Грушевського 9-а. Пентхаузами в новобудові, які можуть коштувати до 9 млн доларів, вже цікавляться нардепи, чини з Генпрокуратури і колишні чиновники з адміністрації президента Леоніда Кучми.
Як розповів автор проекту, архітектор Сергій Бабушкін, другу чергу Грушевського, 9, хочуть закінчити вже наступного року. Новий “монстрик” буде трохи менше 22-поверхового “брата”, що стоїть згори, але піде глибоко під землю. За проектом, в 11-поверховій будівлі зведуть підземний паркінг на чотири поверхи вглиб київських схилів. Новий “палац” проектанти обладнали парадним двором з квітковими клумбами з боку Паркової алеї.

За словами ріелторів, поки що офіційно “золотих” метрів у новобудові у продажу ще немає. “Про вартість квартир або офісів говорити ще зарано. Але вони точно не будуть дешевші, ніж у сусідньому будинку. Зараз ціна за квадрат складає 8-25 тис. доларів. Найдешевше невидові “середнячкові” квартири, а пентхауз на 600 “квадратів” обійдеться в 9 млн доларів”, – розповів ріелтор Андрій.

За його словами, за ці гроші також обіцяють бонус – безкоштовний доступ у басейн, спа-центр і кілька паркомісць на квартиру. У будинку працюють свої прибиральниці, ліфтери, технічна служба.

Зате вже побудований будинок заселили “солідні люди”, але які саме, ріелтори не зізнаються. “Тут вже купили квартири міністри, спортсмени і народні депутати”, – розповіли ріелтори. Джерела в Кабміні сказали, що коли будинок ще почав будуватися, в ньому депутатам квартири просто роздавали.

“Також тут квартири купували представники Генеральної прокуратури, судді і люди ще з кучмівської адміністрації президента”, – говорить джерело. За його словами, один з видових пентхаузів прикупив собі нардеп Богдан Губський, щоправда, він сам це спростував. “Я живу в іншому місці і жодного відношення до цього будинку не маю”, – сказав він.

Як повідомлялося, перше місце в ТОП-10 найдорожчих квартир на вторинному ринку житла Києва займає 8-кімнатна дворівнева квартира на вул. М.Грушевського, 9а, в Печерському районі столиці. Заявлена вартість об’єкту – 14 млн 17 тис 500 доларів.