Закарпаття: Через КПП “Тиса” в Україну ввозили складові касових апаратів за заниженою вартістю

На митному посту “Тиса” під час здійснення митного контролю вантажного автомобіля “Mercedes-Benz” з напівпричепом інспектори встановили, що водій автомобіля  намагався ввезти до України вантаж за неправдивими документами. Загальна вартість вантажу майже 1,3 млн. грн.
До митного контролю громадянин України подав документи, згідно з якими через митний кордон України переміщувався вантаж “грошовий ящик для касового апарату СMTLB” в кількості 70 шт., загальною вартістю 47,2 тис. дол. США. Відправником вантажу значилася італійська фірма, а отримувачем –  вітчизняне підприємство. Однак, під час здійснення митного огляду у інспекторів митниці виникли сумніви стосовно достовірності поданих документів.

З метою перевірки правомірності переміщення на митну територію України вищезазначеного вантажу на адресу італійської фірми був направлений запит. З отриманої офіційної відповіді з’ясувалось, що насправді вартість вантажу виробництва “CESPRO SRL” в кількості 70 шт. становить 127,7 тис. євро (майже 1,3 млн. грн.) Таким чином, до України намагалися завезти товар, занизивши його митну вартість більш ніж у 3 рази.

За даним фактом працівники Чопської митниці склали протокол про порушення митних правил, а безпосередні предмети вчинення правопорушення вилучені  до рішення суду.

Держмитслужба України