Місце Шуфрича у МНС України пророкують людині Жванії

Коаліція обговорює кандидатуру на посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій. Як варіант розглядається депутат від НУ-НС, член групи Давида Жванії “Право вибору” Сергій Василенко, повідомили джерела в НУ-НС.
Василенко виключив ймовірність повернення Нестора Шуфрича на цю посаду і допустив, що відповідна квота може бути віддана групі “Право вибору”, що входить до коаліції.

При цьому він зазначив, що одним з кандидатів на цю посаду є екс-глава секретаріату президента Віктор Балога.

“Шуфрича подали на відставку в 2 години дня, а в 4-й годині цього ж дня Литвин оголосив про створення нашої групи. І я отримав купу дзвінків, думаю, паралельно з Балогою… Будуть вестися переговори”, – сказав він.

Василенко зазначив, що у нього вже є досвід роботи в цій сфері, так як він обіймав посаду міністра Криму з надзвичайних ситуацій.

“Я в разі призначення буду кардинально відрізнятися від інших міністрів. За однієї причини: я – не “ліва” людина. Я пропрацював там досить мало, але воно сьогодні, може, навіть і краще, ніж якщо б я був засмальцьованим солдатом”, – сказав він.

У той же час Василенко наголосив, що перед тим, як керівництво країни – зокрема президент Віктор Янукович і прем’єр Микола Азаров – буде розглядати його кандидатуру, він викладе їм своє бачення реформ в міністерстві і не буде від нього відступати.

“Тому я відразу задекларую прем’єру і президенту: я буду робити це і це. Якщо вони мені на це дають “добро”, я пішов працювати”, – уточнив він.

“А прийти, почати щось робити, а завтра у тебе спитають: ми тебе туди що, реформи послали робити? І зняли з посади, – я такого не хотів би”, – додав депутат.

Парламентарій також зазначив, що депутат від НУ-НС, координатор депутатської групи “Право вибору” Давид Жванія не погодиться на призначення міністром.

Нагадаємо, 10 липня Верховна рада звільнила з посади глави МНС Нестора Шуфрича. На його думку, причиною для відставки стало політичне підґрунтя. Зокрема, за словами Шуфрича, Партія регіонів досягла домовленості з партією Віктора Балоги “Єдиний центр” про входження до парламентської більшості, за що “балогівцям” буде надано кілька посад, в тому числі і крісло керівника МНС.

Після звільнення Шуфрича уряд тимчасово поклав виконання обов’язків міністра з питань надзвичайних ситуацій на першого заступника глави МНС Володимира Антонця. Але віце-прем’єр-міністр Анатолій Толстоухов 23 липня представив нового тимчасово виконуючого обов’язки міністра з питань надзвичайних ситуацій Михайла Болотських.