Ужгород приймав учасників II міжнародного фестивалю молодіжних оркестрів та хорів “Шенгенський меридіан-2010”

Великим концертом міжнародного оркестру та зведеного хору завершився у Кошицькому костьолі Другий міжнародний фестиваль молодіжних оркестрів та хорів “Шенгенський меридіан-2010”, частина програми якого відбулася і в українському Ужгороді.
Протягом восьми днів центральне місце фестивалю – місто Кошице – прийняло понад 200 молодих музикантів з Іспанії, Словаччини, України, Росії та Японії, яких поєднала спільна пристрасть – класична музика. Своє мистецтво молоді митці представили більш як 5 тисячам глядачів під час 19 концертів у дев’яти словацьких населених пунктах та в українському місті Ужгород, що на Шенгенському кордоні.

Музичні твори словацьких та українських композиторів на концертах у Кошице та в Ужгороді прозвучали у виконанні Струнного оркестру “Музика Ювеналіс”, кафедрального хору Св. Цецилії при будинку св. Альжбети в Кошице та ужгородського Академічного камерного хору “Кантус”. Своє музичне мистецтво представили також хор хлопчиків “Ладья” з російського міста Тольятті, іспанський оркестр La Orquesta Joven de Jerez та японський хор.

Головними організаторами фестивалю були кошицький молодіжний оркестр “Музика Іювеналіс” та федерація “Eurorchestries”. Фінансову підтримку в організації концертів у містах Кошіце та Ужгород надала програма “Норвезький фінансовий механізм”.

УКРІНФОРМ