Ужгород: Партії втягуються у конфлікт між городянами та ВАТ “Закарпатгаз”

Негайно припинити будь-які дій, що мають ознаки порушення прав споживачів з боку представників ВАТ «Закарпатгазу» вимагає Закарпатська обласна організації Української Народної Партії.
Останнім часом в Ужгороді стала конфліктною ситуація щодо вирішення проблеми з видачі підприємством ВАТ “Закарпатгаз” технічної документації на встановлення автономного опалення у квартирах багатоповерхових будинків. З цього приводу до громадської приймальні Закарпатської обласної організації Української Народної Партії звернулися мешканці багатоповерхівок, що по вул. Минайській.

“Незрозумілим є те якими нормативними документами керуються представники ВАТ “Закарпатгаз” коли в односторонньому порядку визначають розцінки на видачу технічних умов, виготовлення проектів, а також на заміну підвідних газопроводів і навіть вентилів за рахунок мешканців будинків.

Величина тарифів та сумнівних щодо законності методів отримання бажаного результату представниками ВАТ “Закарпатгаз” викликають гнів і обурення мешканців багатоповерхівок”, – зазначається у зверненні.

У зверненні також наголошується, що “активно продовжується залякування мешканців відключенням від газопостачання та подекуди здійснюється припинення подачі газу, що вже не одноразово ставило мешканців у складні побутові умови, особливо це створювало дискомфорт для тих сімей, що мають маленьких дітей.

Напередодні, під вплив активних дій газового підприємства потрапили мешканці буд. №149 по вул. Капушанській, №8, 10 по вул. Годинки, буд. №7, 9 по вул. Минайській та буд.31, що по вул. 8-Березня”.

У зверненні Закарпатської УНП до Ужгородського міського голови, територіального відділення Антимонопольного комітету та управління у справах захисту прав споживачів також зазначено, що “обласна організація вимагає: перевірити обґрунтованість існуючих тарифів на виготовлення технічної документації; забезпечити відкритість та прозорість, можливих, фінансових операцій ВАТ “Закарпатгазу” з мешканцями багатоповерхівок м. Ужгород щодо ремонту та приведення у відповідність до існуючих вимог експлуатації зовнішніх газопроводів”.

Прес-служба УНП в Закарпатській області