В Ужгороді може впасти транспортний міст: на його опори тиснуть штучні греблі із сміття

Наслідки минулотижневих злив, які пройшли в Закарпатті, ще й по сьогодні не ліквідовані. Зокрема, підмостові русла річок ужгородського транспортного мосту, що поблизу спорткомплексу «Спартак» і місцевого пляжу — засмічені.
Вирвані з корінням дерева перешкоджають протоку річкової води.

Як зазначають фахівці в галузі боротьби з забрудненням водних об’єктів, таке скупчення гілляк, стовбурів дерев здатне не тільки перешкоджати течії, але й сприяти нагромадженню іншого непотребу. У результаті опори мостів зазнають навантаження, що спричинює їх руйнування — утворення тріщин, розколів тощо.

Однак, як показують реалії, це аж ніяк не турбує відповідні служби, які повинні доглядати за утриманням в належному стані автодоріг та мостів міста. Напевно, панство сподівається, що річка як принесла сміття, так його і забере.

До того ж, не помічають місцеві служби автодоріг і утворення дірок на «транспортнику», які варто було б залатати, та дерев, які вже не один рік спокійнісінько розростаються на «віадуку».

Таке собі «ноу-хау» — зелена зона на мості. Очевидно, це повинно стати ще однією «фішкою» обласного центру Закарпаття, якою місцеве керівництво радо хизуватиметься перед гостями. Але чи витримає в майбутньому цю «гордість» сам міст, якщо на опори ще й давитимуть штучні греблі із сміття?..

А поки чиновники сподіваються та вигадують нові ужгородські чудеса, мешканці міста над Ужем вдало використовують принесені водою дерева замість лежаків та трамплінів, міст потихеньку руйнується, а біля мостових опор утворюються все більші сміттєзвалища побутових відходів, які аж ніяк не сприяють безаварійному протоку води.

В.Попович, Т.Горянка