Ужгород: Мистецтво і фінанси під одним дахом

Днями в Ужгороді розпочала роботу незвичайна «Арт-галерея». Від інших подібних закладів її відрізняє місце розташування – вона розташована у приміщенні комерційного банку Річ в тім, що в Ужгороді, на пр.. Свободи, 2 вже багато років діє «Рамочна майстерня», а з цього року поряд розпочав свою діяльність «А-Банк».

У результаті, сусідство переросло у співпрацю. За словами співвласників майстерні Михайла Косачевича та Володимира Драгули, у мистецькому середовищі Закарпаття є чимало цікавих і самобутніх, талановитих митців, і чим більше у них буде можливості показати широкому загалу своє мистецтво – тим краще.
 
Інна Конар, керівник Закарпатського відділення банку зауважила, що ідея поєднання мистецтва та фінансової установи є досить революційна для українського загалу, однак таке поєднання багато в чому є корисним: клієнти банку матимуть змогу познайомитися з роботами сучасних закарпатських митців (вже відомих, та тих що лише роблять перші кроки), останні ж відтепер матимуть додаткову можливість презентувати свої твори. 
  

Наразі в галереї представлені роботи Олександра Громова та Петра Шолтеса. Охочі можуть помилуватися краєвидами Ужгорода, пейзажами та інтер’єрами, в яких кожен може знайти своє, досить відоме, або навпаки, взагалі невідоме, потаємне та загадкове «обличчя» міста, поглянути на різноманітність оточуючого світу у інтерпретації митців, які в своїх вторах змушують нас по новому поглянути на, здавалося б, прості речі.
 
Згодом в галереї буде репрезентовано мистецтво вишивки та роботи ужгородських фотохудожників. Планується провести й виставку під загальною назвою «Три обличчя Ужгорода», яка буде присвячена Дню міста.
 
газета “НЕДІЛЯ”

 nedilya.at.ua