Закарпаття: Мер Мукачева “не хоче” впливати на редакційну політику газети “Мукачівська Ратуша”

У понеділок, 6 вересня, у місті Мукачево відбулася неординарна подія. Саме цього дня, Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл та головний редактор газети Мукачівської міської ради «Мукачівська Ратуша» Микола Рішко у присутності секретаря міської ради Івана Маняка, підписали Угоду про розподіл виробничих стосунків та гарантій незалежності редакційної політики.
Відповідно до цього документу засновник зобов’язується не втручатись у виробничий процес редакції, утримуватись від спроб впливати на зміст редакційної політики іншими засобами, ніж визначено в Угоді.

Працівники редакції поважають права засновників на ефективне управління підприємством і зобов’язуються не зловживати своєю незалежністю. У своїй редакційній політиці вони сповідують демократичні цінності і вважають своїм пріоритетом захист прав людини та свободу слова., не приховуючи від громадян інформацію про ті чи інші порушення законодавства з боку представників усіх гілок влади та місцевого самоврядування.

Для молодої газети, перший номер якої вийшов у квітні поточного року, підписання Угоди щодо невтручання у редакційну політику помітна подія, яка повинна позитивно вплинути на процес її становлення та розвитку, завоювання свого особливого місця в інформаційному просторі міста над Латорицею. Тож будемо вважати, що зроблений крок є кроком у правильному напрямку.

Відділ з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому, Закрапаття online