Закарпаття: В Ужгороді відбулися обласні збори членів Партії регіонів України

У п’ятницю, 10 вересня, в Ужгороді у приміщенні Закарпастького українського обласного музично-драматичного театра під головуванням народного депутата України Сергія Мошака відбулися обласні збори членів Партії регіонів України. На зборах були присутні понад 850 представники всіх районних та міських партійних організацій Закарпатської області які обговорили і затвердили виборчу платформу Закарпатської обласної організації партії Регіонів та прийняли підсумкову резолюцію.
У своєму виступі голова Закарпатської організації Партії регіонів Олександр Ледида зокрема сказав:

«Україна в 2010 році показує за перше півріччя зростання внутрішнього валового продукту більше 6%. Зросло виробництво: більше 11%. Але це тільки перші ознаки відновлення економіки. І, безумовно, це не може заспокоювати сьогодні нас з вами, тому що багато треба зробити для того, щоб створити всі умови, щоб економіка рухалася. А це, перш за все, реформи. Реформи, які сьогодні практично вже розпочалися. Створений механізм реалізації реформ в країні, який потребує певних змін до законодавства і прийняття необхідних нових законопроектів.

З ініціативи Президента Віктора Януковича був дний старт старт судовій реформі – прийнятий закон про судоустрій та статус суддів. Сьогодні він уже фактично починає реалізовуватися. Зараз країна готується до визначального для неї з’їзду суддів, який обере – вперше в історії України – практично всі органи суддівського самоврядування.

Дуже важливою складовою нашої з вами спільної роботи роботи депутатського корпусу Партії регіонів усіх рівнів є підняття рівня життя людей. І немає сумніву, що ми з вами не зробимо це дуже швидко. Але з року в рік, піднімаючи рівень економіки, ми повинні піднімати рівень життя. Тобто доходи наших громадян, середню заробітну плату, і так далі.

Ця робота також потребує злагодженої роботи усіх гілок влади. І ми з вами зобов’язані крок за кроком піднімати рівень життя людей, і ми будемо це робити.

Перш за все, ми повинні навести в країні порядок. Щоб в країні панував Закон, повага до Закону і верховенство права, які б захищали кожну людину. Врешті-решт, ми з вами всі однакові, і сьогодні люди чекають, що Партія регіонів зробить все необхідне, щоб в регіонах країни люди мали можливість спокійно працювати, щоб збільшилася кількість робочих місць. Щоб не було того політиканства, яке робить людей ворогами між собою.

Незабаром – 31 жовтня – місцеві вибори. Всі ми зацікавлені, щоб вони пройшли прозоро і чесно. І я вважаю, що якщо ми з вами це спільно зробимо, то цим самим ми спільно зробимо черговий крок у розбудові демократичної держави, яка буде в подальшому розвиватися і яку будуть поважати в світі.

Сьогодні світ змінюється на очах. Ми з вами добре знаємо, що останні 20 років, які прожила країна, були непростими, були важкими.

Наступний рік – рік 20-річчя незалежності нашої держави. Треба, що він став часом єднання нашої країни, щоб наші кроки були спрямовані на те, щоб український народ жив спільно, під єдиним дахом сильної країни, якою ми будемо пишатися.»

Про проблеми,які отримав уряд Віктора Януковича від попередньої влади та шляхи їх подолання у своєму виступі акцентував голова Тячівської організації Пртії регіонів Михайло Данилюк:

«Опоненти знову прагнуть зруйнувати стабільність і зіштовхнути країну в хаос.

Після президентських виборів минуло чимало часу. Українці, та й не тільки українці, а й вся міжнародна спільнота мали можливість переконатися в тому, що політика Президента Віктора Януковича є зрозумілою для широкого загалу. Зрозумілою для всіх, тільки не для Тимошенко. Ця «дамочка» й досі не може вгамуватися зі своїми вуличними акціями. 7 вересня 2010 року відбулася чергова акція протесту під стінами Верховної Ради України.

На мою думку, всі ці вуличні акції БЮТ покликані зруйнувати стабільність і надії громадян на вихід країни з кризи.

Тимошенко провокує безлади в країні і налаштовує людей на зіткнення, в той час, як Україна платить за її руйнування в економіці, коли влада робить все, щоб захистити соціально незахищених

Я вважаю, що програвши Партії регіонів в чесній боротьбі, опоненти пішли шляхом використання грубої сили. Тимошенко має намір прикритися громадянами, як «живим щитом», щоб уникнути відповідальності за все скоєне з Україною. Мені здається, не треба плутати приватні корисливі інтереси Ю. Тимошенко з інтересами громадян країни, вони зовсім не сумісні.

Людям треба допомогти швидко оформити субсидії, скористатися допомогою держави, вийти без втрат з кризи, яку країна повинна подолати. Зараз потрібно докласти всіх зусиль для покращення рівня життя населення, підтримати реформи і зміни в країні, які забезпечать успіх і захистять людей. Ось це запорука успіху .

Та, мабуть, не тільки в мене складається таке враження, що Тимошенко ж робить все навпаки. Їй потрібні протести, обурення, тривога, невдоволення. Вона банально використовує людей для помсти за свою поразку.

Цілком слушною є думка, що сьогоднішні звинувачення, що пред’являються опозиціонерами керівництву країни, є, як кажуть у народі, відвертим «перекладанням з хворої голови на здорову». Партія регіонів є відповідальною політичною силою, і тому ми не дозволимо українським політикам, які представляють опозицію топтатися по іміджу України.

Взагалі, я вважаю, що це в стилі Тимошенко все ставити з ніг на голову. Якби ці акції носили дійсно мирний характер, то протестуйте скільки хочете. Але саме такі «мирні» акції Тимошенко не потрібні. Вона хоче спровокувати конфлікт, і не просто конфлікт, а зіткнення, щоб потім голосно звинуватити Віктора Януковича у встановленні диктатури. Ми всі чудово розуміємо, що ну дуже вже хоче Тимошенко бути «переслідуваною», «гнаною», але не з причини кримінального розслідування її викрадення з казни держави, а за “політичними причинами».

Згадаємо, як Уряд Тимошенко купував російський газ по 330 доларів, а продавав, заграючи з населенням перед виборами, по 50 доларів. Покриваючи різницю позиченими грошима, вона фактично сплатила свої президентські вибори за рахунок позик МВФ. Таким чином, Ю. Тимошенко, прагнучи до влади будь-якою ціною, увігнала Україну і всіх її громадян в колосальні борги.

Сьогодні ефективно працює парламентська коаліція та уряд. Демократично обраний Президент В. Янукович ставить стратегічні завдання у сфері розвитку України. Вирішуються питання регіонів, Державний бюджет на 2011 рік буде прийнятий вчасно на новій законодавчій базі. Люди зітхнули з полегшенням, у них з’явилася можливість планувати свої доходи і витрати, спокійно подумати про завтрашній день. Почуття непевності та невизначеності, яке провокували політичні конфлікти, зникло. Україна проходить складний період своєї історії гідно. Опонентам нової влади у вуличних бійках не вдасться розтоптати надії і сподівання українців. Ось тільки справжні демократичні вибори на яких народ обере достойних представників в органи місцевого самоврядування,зможуть закріпити позитивні результати роботи нової влади. Питання законності, відкритості та прозорості проведення виборів до місцевих рад є одним із головних пріоритетів Президента України. Віктор Янукович та Партія регіонів у своїх передвиборних програмах взяли на себе зобов’язання забезпечити незворотність демократичних процесів та максимально наблизити основні політичні інститути до європейських стандартів. »,— констатував він.

Підтримали Михайла Васильвича Данилюка й інші виступаючі на загальних зборах Закарпатської організації Партії регіонів — голова Ужгородської міської організації партії Регіонів Олег Адамчук, член партії Регіонів Володимир Приходько.

На завершення загальних зборів Закарпатської організації Партії регіонів прийяли « Регіональну виборчу платформу Закарпатської обласної організації Партії регіонів—Стратегічні задачі і проекти Закарпатської області на 2011-2015 роки.» та Резолюцію регіональних зборів Закарпатської обласної організації Партії регіонів:


РЕЗОЛЮЦІЯ
РЕГІОНАЛЬНИХ ЗБОРІВ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ


«Ми, учасники регіональних зборів Закарпатської обласної організації Партії регіонів, кандидати у депутати місцевих рад, на посади сільських, селищних, міських голів, урочисто засвідчуємо всім мешканцям краю готовність і здатність захищати інтереси територіальних громад, дбати про добробут кожного громадянина.

Ми висловлюємо підтримку курсу масштабних реформ, проголошених Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ, його знаковим ініціативам та ефективним практичним діям, спрямованим на зміцнення фінансової самостійності територіальних громад, перетворення місцевого самоврядування на дієвий, самодостатній інститут народовладдя.

Вітаємо консолідацію всіх гілок влади, досягнення якої відповідає суспільним очікуванням, повертає Україну у русло сучасного прогнозованого цивілізаційного розвитку, стає надійним підґрунтям майбутніх перетворень.

Відчуваючи дієву допомогу та сприяння Президента України, ми сповнені рішучості досягти нашої спільної мети – забезпечення системного оновлення всіх сфер суспільного життя краю, створення сприятливого та комфортного жттєвого простору для кожного закарпатця.

Першочерговими завданнями на цьому шляху вважаємо збереження політичної стабільності та громадянського миру, налагодження конструктивної взаємодії між органами державної влади та місцевого самоврядування.

Закликаємо всі політичні сили регіону гідно провести чергову виборчу кампа¬нію, не перетворюючи її на майданчик для відпрацювання брудних політичних технологій.

Схвалюємо та приймаємо до практичної реалізації передвиборчу програму обласної партійної організації “Будуємо нове Закарпаття”, як складову частину національної загальнопартійної програми „Будуємо нову країну!”, яка спрямована на забезпечення нової, кращої якості життя для кожного громадянина нашої області і держави в цілому, розвиток місцевого самоврядування, налагодження соціального партнерства органів державної влади та територіальних громад.

Підтверджуючи прихильність до ідеалів демократії, ми завжди готові до плідного діалогу та співробітництва, і надалі будемо спрямовувати свою практичну діяльність на досягнення взаєморозуміння та політичного консенусу, об’єднання зусиль заради подальшого розвитку Закарпаття, національного прогресу, ПОБУДОВИ НОВОЇ КРАЇНИ – УКРАЇНИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ!».

Прес-служба Закарпатської організації Партії регіонів