Закарпаття: У Мукачеві провели міні-ярмарок вакансій для людей з обмеженими фізичними можливостями

Центр соціальної трудової реабілітації інвалідів «Закарпаття» отримав позику від фонду соціального захисту інвалідів для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями. Керівник цього центру звернувся до Мукачівського міського центру зайнятості за допомогою в підборі кадрів на вакантні робочі місця охоронника та менеджера.
З огляду на це, 24 вересня 2010 року спеціалісти Мукачівського міського центру зайнятості спільно з керівником ЦСТРІ «Закарпаття» Іваном Івановичем Суханом провели міні-ярмарок вакансій для підбору кадрів із числа осіб з обмеженими фізичними можливостями на спеціально створені робочі місця. У роботі заходу взяли участь 9 осіб з обмеженими фізичними можливостями, для яких спеціально створені робочі місця є підходящими згідно з програмою реабілітації інвалідів.

Міні-ярмарок вакансій розпочала начальник відділу взаємодії з роботодавцями Мукачівського міського центру зайнятості Валентина Гісем, яка ознайомила учасників із ситуацією на місцевому ринку праці та різновидом послуг, що надає служба зайнятості громадянам з обмеженими фізичними можливостями.

З розповідю про підприємство, характер роботи, транспортну доступність, оплату праці виступив його керівник Іван Сухан.

Під час дискусії йшлося про гостроту та актуальність проблеми соціальної реабілітації інвалідів, зокрема надання їм конкурентоспроможної професії та сприяння в працевлаштуванні, актуалізація об’єктивного бажання інвалідів працювати з наступним визначенням їх професійної придатності, підвищення їх кваліфікації або перенавчання. Результатом проведеного заходу є працевлаштування трьох інвалідів, один із них довгий час перебував в пошуках підходящої роботи.

Валентина Гісем, “Панорама Мукачева”