У Києві падають ціни на житло

Мінімальна вартість однокімнатної квартири в будинках готельного типу становить 45-50 тис. дол., стандартної однокімнатної квартири – 50-55, “двушки” стартують від 60 тисяч, трикімнатні пропонують не дешевше 80 тисяч.У вересні реальні ціни на вторинну нерухомість Києва знизилися на 1,57%. Тільки за останні два тижні вартість житла впала на 10%. Дешевих варіантів небагато, але й активного попиту ріелтори не спостерігають.

Як повідомили “Союзі фахівців з нерухомості Києва”, ріелтори зафіксували новий мінімальний рівень цін у поточному році – 1933,51 дол./кв.м.

“Ціна квартир на вторинному ринку все ще вище, ніж у березні-травні 2009 року, але всього на 8-10%. І до кінця року нерухомість подешевшає”, – вважає аналітик Всеволод Жоголєв.

За його даними, сьогодні мінімальна вартість однокімнатної квартири в будинках готельного типу становить 45-50 тис. дол., стандартної однокімнатної квартири – 50-55, “двушки” стартують від 60 тисяч, трикімнатні пропонують не дешевше 80 тисяч.

Прискорення очікуваних темпів зниження цін відбулося у зв’язку з корекцією у сегменті дорогого житла. Повільне вторговування триває практично у всіх підсегментах житлового ринку.

Найбільш сильне зниження демонструють багатокімнатні квартири, “сталінки” і будинки довоєнної споруди, сучасні квартири, серійні будинку. Досить сильне зниження за результатами місяця зафіксовано для “готельок” (-1,95%) і однокімнатних квартир (-1,73%). Дані підсегменті можна вважати основними індикаторами тенденцій в житловому сегменті, які також говорять про подальше зниження цін.

У той же час, ціна квартир на вторинному ринку в Києві зросла до 1802 доларів за кв.м. Найдешевшим залишається Дарницький район, із середнім показником 1384 дол. / кв.м., Найдорожчим є Печерський район, де середня ціна продажу складає 2865 дол. / кв.м.

tsn.ua