Закарпаття: Учні Тур’я-Реметівської школи — лауреати Всеукраїнського конкурсу “Податки очима дітей-2010”

Кожен із нас покладається на свою державу, яка забезпечує громадян усім необхідним. Всі ми хочемо мати якісне медичне обслуговування, належний рівень освіти й культури, мати європейські стандарти обслуговування. Але для того, щоб держава могла впоратися з цими завданнями, члени суспільства повинні сплачувати податки, дотримуючись принципу: « Я дбаю про Україну, а потім країна дбає про мене». А формувати сумлінне ставлення майбутніх платників до свого громадянського обов’язку потрібно з шкільних років. Саме з цією метою був організований Всеукраїнський конкурс дитячої творчості«Податки очима дітей».

Учні Тур’я-Реметівської ЗОШ I-III ст. беруть участь у конкурсі з 2007 року. За цей час нам є чим похвалитися:  19 перших місць – у районі, в області – 4 дипломи за перше місце, 3 дипломи за друге місце, 3 – за третє місце. На Всеукраїнському етапі конкурсу – три дипломи, які здобула Мегела Ангеліна, та один диплом, який отримав Козуб Владислав.

Радує те, що творчі доробки школярів достойно оцінили не лише в області, але й у столиці України.

Днями нагородження юних талантів відбулося в урочистій обстановці, у стінах рідної школи, де були присутні поважні гості: Тарас Триндяк – начальник Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції, Богдан Ліуш, заступник начальника міжрайонної податкової інспекції, та Віра Бречко, головний державний податковий інспектор Перечинського відділення Ужгородської МДПІ.

Тарас Триндяк відмітив, що саме завдяки своєму таланту і наполегливій праці учні школи стали лауреатами престижного творчого змагання серед обдарованої молоді України. Такого роду конкурси покликані вселяти в учнів упевненість, віру у власні сили, гордість за свою нелегку працю. Він також подякував педагогам – наставникам Ярославі Ганич та Людмилі Воронич – за високий професіоналізм при підготовці лауреатів Всеукраїнського, переможців регіонального рівня і нагородив їх Почесними грамотами .

Богдан Ліуш, який є частим гостем у школі, запевнив, що саме наші школярі мають великий творчий потенціал, тому не потрібно зупинятися на досягнутому, адже конкурс «Податки очима дітей-2011» вже розпочався.

Віра Бречко звернула увагу на те, що 2010 рік для школи був найурожайнішим у районі: з 11 учасників конкурсу 4 отримали перші місця у різних номінаціях, двоє – другі і троє – треті. Ще троє учнів отримали подяки і заохочувальні призи.

Заступник школи з виховної роботи Антоніна Мегела відмітила, що успіхам у конкурсі завжди передує велика роз’яснювальна робота районних податківців, а також педагогів, які допомагають реалізувати ідеї у творчі роботи.

Йосип Товтин, директор школи, запропонував гостям співпрацю з метою подальшого професійного визначення випускників.

На завершення свята гості оглянули виставку дипломів і учнівських робіт, а лауреат Всеукраїнського етапу конкурсу Ангеліна Мегела прочитала вірш: «Податки – фундамент достатку».

Воронич Юліанна, переможниця обласного етапу конкурсу «Податки очима дітей – 2007», випускниця Тур’я–Реметівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, студентка І курсу факультету журналістики УжНУ

Сайт ДПА України у Закрапатській області