Закарпаття: На кордоні зі Словаччиною вилучили купу раритетних речей із Італії та Німеччини

Спроба видати бажане за дійсне обернулася для громадян України в пункті пропуску «Ужгород» складенням протоколу про порушення митних правил. А предметами порушення виявилися понад 40 старовинних речей з кераміки та дорогого металу, вироблених в Італії та Німеччині, ввезених без відповідних документів та в обхід митного законодавства.

…Повертаючись із Німеччини в Україну на автомобілі “Шкода Октавія”, батько з сином обрали спрощений режим митного контролю для перетину кордону – “зелений коридор”. На пропозицію митників задекларувати свої чесні наміри при перетині кордону, обидва родичі вказали лише наявність валюти. Проте під час перевірки багажного відсіку автомобіля, митники виявили 5 картонних коробок, в яких лежали 41 шт. загорнутих предметів старовини. Зокрема, керамічні сервіз, фруктовниці, різні статуетки, чайники, столові набори та металічні вази, предмети знаків зодіака (ймовірно із срібла). Батько одразу визнав не задекларовані раритети своєю власністю. Пояснив, що придбав їх в Німеччині на аукціоні за незначну суму і не знав, що їх треба декларувати.

Тож, не вказавши точних відомостей про переміщувані предмети старовини, українці позбулися їх на кордоні до рішення суду. Увесь старовинний крам митниками направлено для проведення експертного дослідження.

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Ужгородської митниці