Закарпаття: У Чопі митники знайшли у словацькому “Форді” 3 схованки із сигаретною контрабандою

У неділю, 24 жовтня, близько 2-ї години ночі до міжнародного автомобільного пункту пропуску “Тиса” (українсько-угорський кордон) прибув легковий автомобіль марки Форд «Мондео», словацької реєстрації, яким керував 33-річний громадянин України.
Під час проходження прикордонно-митного контролю поведінка водія була дещо знервована та не типова, що й привернуло увагу прикордонників, таким чином охоронці кордону  вирішили  провести поглиблений огляд  даного автомобіля.  В  результаті огляду  спільна  прикордонно-митна оглядова група  виявила приховані від контролю сигарети вітчизняного виробництва  марки “Marlboro”  (біле та червоне) в кількості 2 470  пачок, що знаходились в трьох спеціально виготовлених тайниках автомобіля, а саме: в багажному відсіку автомобіля під нішею для запасного колеса, у ніші для ручного гальма та на місці бензобаку.

За  попередньою  оцінкою  вартість  незадекларованих  та  прихованих  сигарет  досягає 25 тисяч гривень. Також  на  підставі ст. 377 Митного кодексу України вилучено транспортний  засіб, що використовувався для переміщення безпосередніх предметів порушення  через  кордон України,  –  легковий автомобіль марки Форд “Мондео” 2001 року випуску. Сума оцінки  автомобіля склала 122 тисяч  гривень. Подальшу  долю  товару та транспортного засобу вирішуватиме суд.

Сергій Бровко, начальник прес-служби Чопського прикордонного загону