Уперше в Україні в Ужгороді відбувся 2-кілометровий забіг офіціантів із келихами пива на підносах

Перший в Україні забіг офіціантів із келихами пива на підносах провели в Ужгороді. Участь у новій атракції взяли як фахові кельнери, так і добровольці. З півсотні учасників мали пройти 2-кілометровий маршрут центральними вулицями міста, оминаючи перешкоди у вигляді глядачів, автомобілів та світлофорів.

Головна мета – не розлити з півлітрового келиха пива більше, ніж 50 грамів, і прибігти при цьому якомога швидше.

“Сама атракція – вона задумана, як пробіги офіціантів, з різноманітними або напоями, або продуктами виробництва. Але ми вирішили дати можливість всім спробувати”, – сказав співорганізатор акції Євген Бобров.

За 10 хвилин перший учасник вже був на фініші. Зважаючи на те, що барменом він ніколи не працював, більше половини пива розлив по дорозі. Відтак головний приз – 4 тисячі гривень – не отримав.

“Якби не старалися, воно постійно колихалося. Скажімо так, якщо прикривати рукою, воно починає збовтуватися, пінитися, а потім все одно розливалося. Якщо тримати бокал, воно вправо-вліво – все одно. Найважливіше – концентрація, не сама швидкість, а концентрація, щоб не розлити це пиво”, – каже учасник атракції Едуард Гапак.

Разом із чоловіками змагались і дівчата. Утім, серед перших їх не було.

“Прийшла остання. Але я пива не розливала. Я думала, що це залежить не від того, як прийдеш – чи перший чи останній. Думала, що це залежить від грамів, скільки ти принесеш”, – розповіла учасниця атракції Наталія Михайлишин.

Організатори акції кажуть, такі атракції проводитимуть щороку. Наступного разу планують забіг офіціантів із кавою.

“24”