Ужгород: День автомобіліста — це гучна музика, рев двигунів, запах бензину й ґуми

День автомобіліста та дорожника – універсальне свято, бо його відзначають не тільки водії, для яких кермування є заробітком і професією, але й звичайні, як то кажуть, пересічні українці. Якщо маєте власне чи службове авто або поки що тільки водійські права, сміливо можете внести День автомобіліста до особистого календарика червоних дат.

А от ужгородські автолюбителі вирішили, що цей день – чудова нагода не тільки зібратися й підняти келихи, а й похвалитися один перед одним можливостями своїх машин. Тож у ці вихідні представники кількох автоклубів зібралися біля стадіону “Авангард” в Ужгороді й влаштували чимало цікавих конкурсів і атракцій.

Організували акцію клуби “Life on Wheels”, “Закарпатський BMW-клуб”. Також у святкуванні взяли участь гості з Мукачева та представники клубу ретро-автомобілів.

Причетні почали з’їжджатися з самого ранку: реєструвалися на участь у конкурсах. Цікаво, що машини були на всяк колір і смак: звичайні “жигулята”, дорогі БМВ, легковики минулого й “Москвич”, тюнінгований як автомобіль ДАІ.

Після кількох показових віражів автівки вишикувалися в колону й проїхалися містом. А відтак розпочалися змагання. Частину вулиці Івана Франка відгородили, аби учасники мали де розвернутися. От цікаво було б дізнатися, про що думали міліціонери, теж  присутні на святі, коли біля них пролітали машини на швидкості понад сто кілометрів за годину.

Змагалися автомобілісти в різних категоріях: найкращий тюнінг, “найгучніша” вихлопна труба, найпотужніша аудіосистема. Учасники ще одного конкурсу “палили шини”, форсуючи на міс¬ці та створюючи ефект пожежі. Окремо між собою змагалися ретро-автомобілі.

Після кожного конкурсу нагороджували переможців. Та все ж змагання проводилися більше, так би мовити, для душі, адже приємно, коли твою автівку визнають найкращою.

Гучна музика, рев двигунів, запах бензину й ґуми – отаке-от справжнє автомобільне свято. Одразу розумієш, що для цих людей автівка – не простий засіб пересування, а стиль життя. І хочеться їм побажати хороших доріг та дешевого бензину!

Лариса Романюк, ЗІА “Простір”, “Старий Замок “Паланок”