Прихильників засновника сайту Wikileaks звинувачують у хакерській атаці на сайт прокуратури Швеції

На Інтернет-сторінку прокуратури Швеції 7 грудня було скоєно хакерський напад, в якому звинуватили прихильників засновника сайту Wikileaks Джуліана Ассанджа. Атаки зазнала також сторінка шведського адвоката Класа Боргстрема, який захищає інтереси позивальниць у справі про злочини сексуального характеру, в яких Ассандж звинувачується у Швеції.
Окрім того, атаковано сайти PayPal і банківського підрозділу швейцарської пошти, які припинили виконання фінансових операцій Wikileaks, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Джуліан Ассандж, який знаходився у міжнародному розшуку і добровільно здався британській поліції, чекає рішення британського суду про свою екстрадицію в Швецію, яке мало бути прийнято не раніше 14 грудня.

Англійські адвокати засновника “Вікилікса” побоюються, що Швеція може видати Ассанджа США, де “антиассанжевські” настрої досягли апогею. Доцент державного права Уппсальського університету Мортен Шульц не сумнівається, однак, у шведській системі правосуддя, вважаючи її однією з найбільш непідкупних у світі: “Загалом шведська система правосуддя одна з найкращих у світі, і не може статися такого, щоб американська влада або політики могли вчинити якийсь прямий тиск на шведський суд або прокуратуру, – сказав доцент Шульц в інтерв’ю Шведському радіо. – Швеція також не може видати підозрюваного третій країні без згоди країни, в якій він був затриманий. У цьому випадку, Великобританії”.