На Закарпатті відбулася позачергова сесія Мукачівської міськради шостого скликання

Сьогодні, 9 грудня відбулася друга позачергова сесія 6-го скликання Мукачівської міської ради. Йшлося про необхідність внесення змін до бюджету міста на 2010 рік.

Як і зазвичай, сесія почалася з виконання Гімну міста над Латорицею. Після цього мер Золтан Ленд’єл поінформував депутатів про хід ліквідації наслідків вибуху на Першотравневій Набережній. Нагадаємо, що тоді без даху над головою залишились двадцять осіб. На сьогоднішній сесії заступник міського голови Михайло Лабош повідомив, що й досі чотирнадцятеро постраждалих живуть у готелях.

Міський голова наголосив, що на ліквідацію наслідків вибуху витрачено близько півмільйона гривень. Але, на жаль, цих коштів не вистачило для своєчасного завершення усіх робіт, хоча “на носі” – новий рік .

– Нам доводиться припиняти роботи з ліквідації наслідків вибуху, – не вистачає коштів. На жаль, ні обласне керівництво, ані уряд держави на копійку не допомогли, – скрушився Золтан Ленд’єл.

Викликає занепокоєння ситуація, яка склалася, адже постраждалим доведеться зустрічати 2011-й в готелях…

За підрахунками місцевої влади, для повного завершення усіх робіт на Першотравневій Набережній необхідно ще близько мільйона гривень. Наразі депутати ламають голову, де знайти кошти. Зважаючи на те, що минає 2010 рік, та на проблеми з бюджетом, важко сподіватися, що кошти буде знайдено.

Сесія (яка тривала близько десяти хвилин) одноголосно прийняла рішення щодо змін до бюджету.

Сподіватимемося, що у мерії врешті-решт, знайдуть кошти для завершення всіх робіт ще до кінця 2010-го, і постраждалі зможуть зустріти Новорічні та Різдвяні свята у своїх домівках.

Яна Кобулей, Інтернет-видання “Панорама Мукачева”