2011-й: Календар подій до Євро-2012 від УЄФА

Останній рік підготовки до чемпіонату Європи 2012 року з футболу пройде не менш яскраво, ніж попередній. У 2011-му стартує продаж квитків на матчі турніру і пакетів корпоративної гостинності. Про це в інтерв’ю віснику Інформаційного центру «Україна-2012» заявив директор турніру Маркіян Лубківський. За його словами, продаж квитків розпочнеться 1 березня наступного року, а корпоративний пакет гостинності можна буде придбати від квітня наступного року. Детальніша інформація сьогодні є на сайті УЄФА, через який відбуватимуться продажі. Вже сьогодні на сайті можна зареєструватися і отримати інформацію про початок продажу.

«Ще одна знакова подія – рік до старту турніру, який ми відзначатимемо 8 червня. У 2007-му, за рік до підготовки до Євро-2008 країни-господарі Австрія і Швейцарія провели між собою символічний футбольний матч на висоті 3,5 тисяч метрів над рівнем моря у швейцарських Альпах. Сьогодні ми спільно з польськими колегами думаємо, яке місце обрати для свята, щоб здивувати вболівальників, які з нетерпінням чекають 2012 року», – підкреслив керівник Місцевого організаційного комітету.

Важливим проектом 2011-го є також довгоочікувана кампанія із залучення волонтерів, яка стартує влітку. УЄФА розраховує на 5 тисяч людей для двох країн, тобто в Україні набиратимуть близько 2,5 тисяч «помічників чемпіонату». «Вже за кілька місяців, навесні, стартує промо-кампанія для залучення волонтерів, формується база даних кандидатів. Спортивні волонтери – нове явище для нашої країни, тому запровадження цього руху  до Євро-2012 дозволить успішно реалізовувати й інші широкомасштабні заходи», – додав він.

Наприкінці року, 2 грудня, у Києві відбудеться одна з найвизначніших передтурнірних подій – фінальне жеребкування, яке має бути незабутнім етапом на шляху до європершості.

Інформаційний центр «Україна-2012»