Ужгород: Голова Закарпатської ОДА відвідав мистецьку майстерню художника Володимира Микити (ФОТО)

Напередодні Святвечора голова облдержадміністрації Олександр Ледида та його заступники відвідали майстерню-виставку народного художника Володимира Микити.

Володимир Микита – художник, чиї роботи відомі як в нашій країні, так і за  кордоном. На його рахунку звання народного художника України, він є лауреатом Національної премії ім. Т. Шевченка. Проте, незважаючи на високі звання та нагороди, Володимир Микита залишається передусім художником, якій творить для народу і в народу черпає сили для власної творчості. Чотири роки тому художник на базі свої майстерні відкрив виставку власних творів. Нині тут зберігається 89 полотен.

Першого лютого художник відзначатиме 80-ти річчя з дня народження. З нагоди ювілею в області буде проведено ряд заходів. Голова облдержадміністрації Олександр Ледида каже, що вони проходитимуть на високому рівні.

– Володимир Микита – знакова людина для нашого краю, корифей мистецтва. Його твори стали органічним проявом закарпатської художньої школи, а він став одним із найяскравіших її представників. Чимало полотен зберігаються в провідних музеях України, Росії, – констатує Олександр Ледида. – Будемо сподіватися, що художник і надалі радуватиме нас новими творами.

Прес-центр ОДА