Закарпаття: Фестиваль вина у Мукачеві відвідали понад 50 тисяч гостей

У Мукачеві пройшов XVI-ий фестиваль-конкурс “Червене вино”. Впродовж трьох днів 135 виноробів з усіх районів Закарпаття презентували на ньому вина домашнього виробництва.
Традиційно, найбільшою популярністю у гостей фесту користувалися вина “Кадарка”, “Кагор”, “Каберне”, “Мюллер Тургау”, “Сапераві”, “Мерло”, “Делавар” і відома далеко за межами краю “Троянда Закарпаття”.

Гурмани ж, змогли спробувати вина з європейських сортів: “Цвайгелт”, “Трамінер”, “Черсегі Фюсереш”, “Мускат”, “Мюллер Тургау”, а також вино “Унікум”, яке презентував винороб із села Великі Береги Берегівського району Іван Урста. Літр цього напою коштував 150 гривень.

Найсмачнішими, журі визнало білі та червоні вина Василя Адамовського із с Бобовище, Мукачівського району, яккий зайняв перше місце фестивалю. Переможці фестивалю отримали кроликів, поросят та коня, який став основним призом свята.

Усього ж на святі було представлено понад 50 різновидів вина, якого за три фестивальні дні було реалізовано більше 3-х тисяч літрів. Відвідали цьогорічний винний фест близько 50 тисяч закарпатців та гостей краю.

Володимир Ушенко, Укрінформ