Олександр Кеменяш: «Ціни ростуть, бо Уряд з Нацбанком надрукували майже 100 мільярдів нових грошей»

«Підвищення цін на продукти харчування – це наслідок того, що замість ефективних економічних заходів для виведення економіки з тіні, Уряд з Нацбанком надрукували майже 100 мільярдів нових грошей», – так прокоментував ріст цін та знецінення гривні Народний депутат України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Олександр Кеменяш.

Незалежні експерти вважають, що протягом 2010 року в Україні було надруковано близько 99 мільярдів 671 мільйон гривень. Якщо зауважити, що доходи головного та спеціального фондів Державного бюджету по факту 2010 року становили приблизно 230 мільярдів гривень, то виходить, що майже половину цих коштів отримали просто увімкнувши друкарський станок.

Друк такої грошової маси ще можна було б так-сяк виправдати, якби уряд використав їх на розвиток економіки, але, більшість цих грошів пішли на латання дір у бюджеті. Разом з тим, за даними експертів, торік з України переведено в офшори понад 28 мільярдів доларів. Крім того було підвищено на 50 % ціну на газ, але й ці кошти пішли державі на користь, а пішли на виплату 5,5 мільярдного боргу компанії «РосУкрЕнерго» олігарха Д. Фірташа.

Наразі від господарювання в країні «команди професіоналів» громадяни так і не побачили від Уряду професійних дій. Перший рік правління президента В. Януковича пересічному українцю запам‘ятається хіба що зростанням цін на продукти, пальне, тарифів на газ, електроенергію, комунальні послуги та збільшенням пенсійного віку для жінок – сумний підсумок для того, хто будує «Україну для людей».

zakarpatpost.net