Закарпаття: За минулий рік громадянин Німеччини заплатив майже 200 тис. грн. податку зі своїх доходів

Станом на понеділок, 31 січня 2011 року, до органів податкової служби Закарпатської області декларації про отримані у 2010 році доходи подали 119 громадян. Зокрема, 25 – задекларували доходи у вигляді спадщини,  5 громадян – доходи від здавання в найм нерухомого майна, 3 – від продажу рухомого майна, двоє громадян задекларували отримані іноземні доходи та 1 заяву подав нерезидент.

Так, громадянин Німеччини задекларував отримані доходи та вже сплатив до бюджету України 197,7 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.

Більшість (майже 70%) поданих декларацій, або 83, – це декларації з метою реалізації права на податковий кредит. 69 громадян претендують на повернення частини сплаченого податку у зв’язку витратами на навчання, 11 –  на сплату відсотків  за іпотечним кредитом та 3 – за договорами страхування життя.

Нагадуємо,  податкову декларацію за наслідками 2010 звітного року слід подати до 1 травня 2011 року.

Допомогу у заповненні декларацій (бланки яких надаються безкоштовно) громадяни можуть отримати у податковій інспекції за місцем проживання.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області за матеріалами управління оподаткування фізичних осіб