Закарпаття: Мешканці Іршавщини прийшли у міліцію зі своїми проблемами та бідами

Уже стали традиційними виїзні прийоми громадян, які проводять керівники міліції у багатьох населених пунктах Закарпаття.  Вони дають змогу  таким чином не тільки довідатись про наболілі проблеми людей, а й краще ознайомитись з роботою  особового складу.

Черговий такий прийом відбувся у селі Малий Раковець Іршавського району. Провів  його в.о.начальника  райвідділу УМВС  підполковник міліції Володимир Лізанець разом із заступником начальника  цього підрозділу майором  Василем Половкою. У заході взяли також участь дільничні інспектори лейтенант міліції Іван Буковецький та помічник дільничного сержант міліції Юрій Тодавчич.

Зі своїми проблемами та пропозиціями до керівників іршавської міліції звернулося чимало  жителів М.Раківця. У криміногенному плані  цей населений пункт  не можна назвати  складним, але клопотів дільничним  вистачає. Село має статус гірського. Потрапити  у його найвіддаленіші куточки, особливо у зимовий період,  коли потрібно терміново виїхати на виклик, дільничному буває  нелегко.

На  прийом  до правоохоронців громадяни прийшли з різними проблемами. Зокрема,  житель сусіднього  В.Раковця прагнув  отримати прописку у своєї бабусі у  М.Раковці. З цього приводу мав деякі питання до стражів порядку. Інших  турбували  проблеми, пов’язані із порушенням громадського спокою; нечесною діяльністю деяких  приватних підприємців тощо.

Справжньою несподіванкою для міліціонерів став візит учнів місцевої школи. Школярі розповіли, що разом з директором цього навчального закладу Єлизаветою Яцканич створили  загін «Зелений патруль», який діє ось уже протягом семи років. Діти захищають зелені насадження, займаються охороною навколишнього середовища у рідному селі, розробили ряд маршрутів для зеленого туризму,  неодноразово організовували рейди з  виявлення сміття. А  приводом  для  звернення стали масові порубку чагарників у селі. Юні натуралісти забили на сполох.

А ось сільський голова  прийшов на прийом, стурбований  долею  трьох неповнолітніх дівчаток,  які проживають самотньо. Мати  покинула дітей  напризволяще. Тож  посадовець  просив стражів порядку взяти  їй під опіку працівників відділу кримінальної міліції у справах дітей.

Усі звернення та побажання громадян керівництво Іршавського РВ УМВС взяло на особистий контроль.

Віта ГОРЗОВ, Іршавський  РВ УМВС України в Закарпатській області

zakarpatpost.net