Закарпаття: В Ужгороді відбулась підсумкова колегія лісівників краю за результатами роботи у 2010 році

У вівторок, 8 лютого, відбулась підсумкова колегія управління лісового та мисливського господарства в Закарпатській області. Лісівники краю підбивали результати роботи за 2010 рік та намічали плани на 2011-й. Участь у колегії взяв і голова облдержадміністрації Олександр Ледида, а також перший заступник голови облради Володимир Закурений.

Результати роботи за минулий рік, зауважив головний лісогосподарник області Ігор Фізик, не такі втішні, як хотілось би. Лісогосподарствам краю не вдалось ліквідувати недоїмку до бюджету, достатньо підвищити обсяги лісозаготівлі та реалізації продукції. У той же час проведено чимало санітарно-оздоровчих заходів лісу, насадження нових дерев.

Головним своїм завданням сьогодні лісівники бачать, зокрема, і збільшення реалізації продукції щонайменше на 20 відсотків, максимальне скорочення заборгованостей. Серед можливостей вирішення проблемних питань також – залучення іноземних інвестицій, і такі пропозиції вже є, запевняють працівники лісогосподарства області.

Олександр Ледида порадив лісівникам на майбутні засідання колегії – більше конкретики та дієвих пропозицій щодо вирішення проблем:

– На те, аби виправити ситуацію та привести показники до норми, маєте часу до кінця року. Хочу подякувати всім, хто навіть попри непрості умови роботи зумів показати гідні результати. А тих, хто не може чи не хоче, запевняю – контролюватиму ситуацію особисто, – наголосив керівник краю.

Прес-центр ОДА