У Львові презентувалася мистецька група “Поп-Транс” із Ужгорода

8 лютого у львівській галереї Гері Боумена стартувала виставка картин ужгородської мистецької групи «Поп-Транс». Організатори виставки вдалися на експеримент, поєднуючи класичне оздоблення виставкового залу і барвисті зразки популярного мистецтва.

Учасники формації, а це – Вадим Харабарук, Павло Ковач, Роберт Саллер, Андрій Стегура, Марсель Оніско та Наталія Шевченко, у своїх роботах зображають побутові предмети, різні технічні засоби, силуети людей, власні враження від емоцій, ритуалів, вчинків. Окрім того, художники використовують різноманітні фактури, форми і способи зображення. «Маємо надію, що львів’яни  зможуть гідно оцінити роботи земляків одного із засновників поп-арту Енді Ворхола, – наголосив ініціатор групи Павло Ковач. –  Ми привезли до Львова усе, що могли показати і чим можемо похвалитися. А про саму групу можу сказати тільки одне: ми просто легко відносимось до життя».

Група «Поп-Транс», що означає – «популярна трансформація», утворилася у 1994 році. На початку своєї діяльності митці досліджували тоталітарну культуру радянської доби і різні західні популярні культури. Шукаючи між ними взаємозв’язок, художники почали черпати натхнення у фабрично виготовлених товарах широкого вжитку. З тих пір учасники формації майже кожного року виставляють на загал свої творчі надбання. Їхні роботи уже побачили у галереях  Німеччини, Франції, Мексики, США, Словаччини і, звичайно, у Києві, Львові та рідному Ужгороді. Також митці брали участь у видавництві журналів «Я1», «Шо», «Бортовий щоденник».

Мистецька галерея Гері Боумена

вул. Наливайка, 18

вт.- нд. 11.00 – 19.00

понеділок – вихідний

ЗІК