Закарпаття: Підсумки сесії Ужгородської міської ради 11 лютого

На сесії Ужгородської міськради виділили гроші на автономне опалення і посприяли відродженню парку.

На черговому засіданні сесії Ужгородської міськради депутати заклали півтора мільйона гривень на покращення стану опалення в місті: на облаштування автономних котелень для освітніх закладів та індивідуального опалення для соціально-незахищених верств населення – зміни саме такого змісту внесли до Програми соціально-економічного розвитку Ужгорода. Для покращення обслуговування житлового фонду в місті утворено новий, а точніше, повернуто старий ЖРЕР, котрому надали № 1. Відродженням парку відпочинку “Під замком” відтепер займатиметься спеціальна структура – комунальне підприємство, за створення якого проголосувала більшість міськради. Депутати підтримали й протест прокурора Ужгорода, котрий скасовує рішення попередньої влади, що передбачало непрозорі схеми земельних і майнових відносин у заповідній зоні – парку “Боздошський”.

Сесія Ужгородської міської ради, попри значну кількість питань, винесених на порядок денний – а таких було 35 – пройшла без бурхливих обговорень і конфліктів. Усі проекти рішень проходять належний розгляд на депутатських комісіях, і вже відтак у сесійній залі головуючий почергово виносить на голосування усі зауваження, тож і сесія відбувається динамічно і конструктивно. Уже незабаром процес буде ще швидшим – депутати отримають систему для голосування “Віче”, облаштують і додаткові місця, яких наразі бракує через те, що в раді нового скликання побільшало депутатів.
На сесії взяли до відома звіт контрольної депутатської комісії, котра вивчала стан справ з транспортними перевезеннями в місті, її пропозиції тепер розглядатиме міський голова та виконком, сама ж комісія продовжує роботу до наступного пленарного засідання сесії.
Також за рішенням депутатів 6 матерів малят, які з’явилися в Ужгороді 1 січня, отримають по 2 тисячі гривень. А пропозицію перенести святкування Дня міста з жовтня на перші вихідні травня, висловлену в запиті депутатом Павлом Чучкою, розглядатиме депутатська комісія.

Прес-служба Ужгородської міської ради