Партія регіонів хоче переписати гімн!

У Партії регіонів готові підтримати пропозицію екс-бютівця Дмитра Ветвицького і змінити перший куплет гімну України “Ще не вмерла України і слава, і воля”.
Слова, які є зараз, на думку депутата-регіонала Вадима Колесніченка більше підходять для похоронних заходів.

“Я вважаю, що гімн має об’єднувати, надихати і бути дороговказом для держави і для суспільства. Ми можемо бути традиціоналістами, але ці два рядки, про які йдеться, — вони не об’єднують, і вони не дають життєдайності. Вони мені нагадують слова Грушевського, який казав: “Українці найбільше вміють організовувати похоронні заходи. У цьому вони найкращі”, — заявив Колесніченко.

Нагадаємо, екс-бютівець Дмитро Ветвицький у січні цього року вніс на розгляд Верховної ради законопроект щодо зміни перших слів державного гімну.

Парламентарій запропонував рядок “Ще не вмерла Україна, ні слава, ні воля” замінити на “Слава Богу в Україні є правда і воля. І вже нам браття-українці посміхнулась доля”.

“Коли цей гімн будуть виконувати з такими словами, люди фактично молитимуться Богу, і це піде на користь усім: і народним депутатам, і школярам, які за новим законодавством мають співати гімн”, — пояснив нардеп.

ТСН