Закарпаття: Буде співпраця податківців і місцевої влади — будуть і результати

Тячівські податківці налагоджують співпрацю з органами місцевого самоврядування щодо вирішення питань збільшення надходжень податків до бюджетів усіх рівнів, повноти та своєчасності їх сплати. З приводу цього нещодавно в інспекції відбувся семінар на тему: “Реалізація спільних заходів із збільшення надходжень до місцевих бюджетів, сплати за землю та орендної плати за земельні ділянки, декларування громадянами свого майнового стану та доходів за 2010 рік, Податковий кодекс України”.

У його роботі, крім податківців, взяли участь голови сільських, селищних та міської ради Тячівського району.

Із вступним словом до всіх присутніх звернувся заступник начальника-начальник УОФО ДПІ у Тячівському районі Іван Змерега. Він, зокрема, зупинився на реалізації спільних заходів із збільшення надходжень до місцевих бюджетів, а також наголосив, що на сьогодні з метою забезпечення економічної стабільності в Україні діяльність податкової служби як ніколи залежить від налагоджених відносин з платниками податків.

Податківці надали фахові роз’яснення з приводу основних положень Податкового кодексу України. Особливу увагу присутніх звернули на декларування громадянами своїх доходів за 2010 рік. А саме – подання декларацій має певний період і закінчується 1 травня 2011 року.

Надалі було розглянуто питання подання звітності в електронному вигляді, плати за землю та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності (юридичні, фізичні особи), грошової оцінки землі на 2011 рік, обліку та звітності неприбуткових організацій, справляння збору за деякі види підприємницької діяльності.

Учасники семінару отримали вичерпні відповіді з приводу змін у податковому законодавстві. У результаті роботи дійшли згоди, що проведення подібних заходів є корисним як для платників податків, так і для податківців. Це сприяє налагодженню партнерських відносин між обома сторонами процесу оподаткування.

За матеріалами ДПІ у Тячівському районі