Закарпатська федерація футболу досі не подала правильні протоколи до Міжнародної футбольної асоціації

У понеділок, в Будинку футболу в Києві відбулося перше в цьому році засідання Футбольного прес-клубу, на якому було обговорено ситуацію щодо виконання ФФУ вимог ФІФА та УЄФА, викладених у листах від 24 і 28 січня, та від 8 лютого 2011 року. Адже над футбольною Україною й досі висить загроза призупинення членства в цих міжнародних організаціях.

Перший віце-президент федерації, її виконавчий директор Олександр Бандурко розповів про епопею листування канцелярії ФФУ з тими колективними членами, котрі на словах заявили про готовність, але досі документально так і не підтвердили припинення з їхнього боку будь-якої діяльності, спрямованої на організацію дострокових виборів керівництва ФФУ до закінчення строку його повноважень у 2012 році. Він звернув увагу на кричущі випадки безвідповідальності та правової безграмотності деяких функціонерів на місцях, що проявилися у неналежному оформленні ними необхідних документів, несвоєчасне подання яких  невдовзі може обернутися міжнародними санкціями до Федерації футболу України з боку ФІФА.

Станом на 17-у годину понеділка, за добу до кінцевої дати відправлення протоколів від 38 колективних членів ФФУ до Міжнародної футбольної асоціації, досі не надали правильно оформлених документів: Вінницька ОФФ, ФФ Волині, ФФ Дніпропетровської області, ФФ Закарпаття, Запорізька ОФФ, Кіровоградська ОФФ, ФФ Львівської області, Миколаївська ОФФ, Тернопільська ОФФ, Хмельницька ОФФ, Чернігівська ОФФ, ФФ м. Севастополя, Асоціація пляжного футболу, ЦР ФСТ «Колос», ЦР ФСТ «Спартак», ЦР ФСТ «Україна», РФФ Криму, ДЮФЛ України, Прем’єр-ліга та ПФЛ.

Олександр Бандурко також повідомив учасників прес-клубу про те, що питання про кандидатуру головного тренера національної збірної обговорюватиметься на найближчому засіданні Виконкому ФФУ. На жаль, точну дату його проведення він назвати не зміг, оскільки адміністрація футбольної асоціації ще точно не знає, коли слід очікувати остаточного вердикту ФІФА щодо оцінки стану справ зі стабілізації конфліктної ситуації навколо ФФУ.

Олександр Бандурко висловив припущення про те, що вже після 1 березня, коли Комітет національних асоціацій ФІФА розгляне українське питання і ухвалить відповідне рішення, лише тоді тема призначення головного тренера збірної може вийти на перший план у діяльності ФФУ. Поки ж у робочому режимі федерація продовжує опікуватися реалізацією планів підготовки національної збірної команди. І всі ці завдання спільно з тренерським штабом виконуються у повному обсязі.

ffu.org.ua