Ужгородський міськвиконком знову викликав “на килим” боржників

Як наголошує міський голова Віктор Погорєлов, від того, наскільки вчасно і вповні юридичні особи виплачують зарплату, сплачують податки, збори та розраховуються за оренду землі й комунальні послуги – залежить добробут всіх ужгородців. Цього понеділка в міськвиконкомі відбулася чергова нарада, на яку запросили тих, хто винен місту. 23 підприємства – переліку боржників податків і зборів, і по кілька винних за оренду ділянок і приміщень, тепло й послуги “Водоканалу”.

Загалом же, як з’ясувалося на нараді, хоча є й “безнадійні” справи – щодо підприємств-банкрутів, найчастіше можна знайти способи хоча б частково погасити борг. Так, деяким підприємствам давали термін до кінця місяця, комусь – до 10-х чисел березня. Хтось на комісії гарантував, що частину вже погашено, а решта надійде днями.

Міську владу обурюють й успішні підприємства, за котрими постійно значаться борги – чи то податку, а чи то до Пенсійного фонду, буває, що заявлена заробітна платня працівникам менше мінімальної і, вочевидь, не відповідає реальній. Власне, заробітна платня – це основне: від того, якою вона є і чи вчасно сплачується, залежить як сімейний бюджет, так і надходження до міського, – наголошує Віктор Погорєлов. Тому темі гідної оплати праці ужгородців було приділено посилену увагу.

Подібні комісії у міськвиконкомі відбуваються регулярно – адже бюджет слід наповнювати. Водночас міська влада наголошує: краще сплатити все і вчасно, аби не бути змушеним до присутності на такій зустрічі. Що ж до тих, хто проігнорував свідомо  – з ними розмова буде ще жорсткішою, а декого (так званих “злісних боржників”) наступного разу “запрошуватимуть” за допомоги правоохоронних органів. Рішення комісії нерідко бувають доволі жорсткі – до прикладу, стосовно одного підприємства, якщо не буде пояснено причин значної заборгованості до Пенсійного фонду – можливе порушення справи про реприватизацію. Що ж до тих, хто довго і багато винен за оренду комунального майна – з ними розірвуть угоди, – повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-службі Ужгородської міської ради.

zakarpatpost.net