Закарпаття: У пункті пропуску “Дяково” виявили спробу ухилення від сплати податків на суму понад 223 тис. грн.

Аналіз матеріалів справ про порушення митних правил, запроваджених особовим складом Чопської митниці по фактах представлення до митного оформлення товарів по документах, що містять неправдиві дані, вказує, що практично всі такі оборудки мають за мету заниження митної вартості для зменшення розмірів оподаткування.
Не став виключенням і випадок, що мав місце нещодавно в пункті пропуску «Дяково». На адресу одного з українських підприємств було переміщено обладнання, заявлена вартість якого, становила 120 тисяч євро.
Разом з тим, на запит Чопської митниці від компетентних органів іноземної держави було отримано інформацію про те, що загальна вартість цього обладнання становить 200 тисяч євро, тобто на 80 тисяч євро більше ніж було вказано в документах, поданих як підставу для здійснення митного оформлення.
Таким чином, шляхом представлення митному органу документів, що містили неправдиві дані стосовно вартості товару, ділки спробували ухилитися від сплати до Державного бюджету податків на суму понад 223 тисячі гривень.
За фактом вчинення протиправної операції, вартість предметів контрабанди по якій перевищує 2 мільйони гривень, митницею порушено кримінальну справу.

Прес-служба Чопської митниці