Закарпаття: В Ужгороді впорядковують зовнішню рекламу

Обласний центр потерпає від засилля зовнішньої реклами – це видно, як то кажуть, неозброєним оком. На засіданні виконкому в Ужгороді цього тижня прийняли рішення, які продовжують боротьбу із захаращенням міста.

Так, через порушення Правил благоустрою виконком заборонив розміщення виносних рекламних носіїв (тендерів, виносних щитів та інших інформаційних виносних носіїв) в центральній пішохідній частині міста. А саме – на вулицях Корзо, Волошина, Фединця, площі Театральній та Корятовича. Дозволи, надані раніше на розміщення таких рекламних засобів у центрі міста, діють до терміну, вказаному в угоді, – йдеться у рішенні виконкому.

Для упорядкування стану справ із зовнішньою рекламою затверджені нові “правила гри”. Так, відтепер (згідно з рішенням виконкому, прийнятим цієї середи, 16 березня, підписаним міським головою Віктором Погорєловим та опублікованим на сайті міськради), розміщення рекламно-інформаційних матеріалів (оголошень, тощо) дозволяється лише в спеціально визначених місцях: на рекламно-інформаційних тумбах, спеціальних стендах та дошках для оголошень.

Відтак, Управління архітектури і містобудування до 1 квітня розробляє схему розміщення цих носіїв, а Управлінню міського господарства наказано привести до ладу наявні, виготовити та встановити нові тумби та стенди. Відповідно, контроль за станом носіїв забезпечуватиме муніципальна поліція, котра й нині бореться зі стихійним розклеюванням оголошень. Як видно на фотографіях, наданих газетою “Ужгород”, від дій рекламників, котрі порушують Правила благоустрою, потерпають не лише стовпи і паркани, а й навіть фасади в центрі міста. До речі, на засідання виконкому запросили й представників рекламних фірм, яким належать неохайні білборди і сіті-лайти – власників таких носіїв штрафуватимуть.

Як розповів Борис Борисов, начальник міської муніципальної поліції, на початку тижня були складені 3 протоколи проти тих фірм, які винні у масовій появі так званого “вертикального сміття”. Санкції застосували до замовників розклеювання численних оголошень про купівлю волосся, перекриття даху і, звісно, жовто-гарячих листівок з написом “ТЕРМІНОВО” (сотні таких минулого тижня з’явилися ледь не на кожній придатній для цього поверхні в Ужгороді). До речі, після засідання виконкому замовник розклеювання “термінових” оголошень прозвітував: кілька людей вже найняті для здирання наліплених всюди листівок, – повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-службі Ужгородської міської ради.

zakarpatpost.net