Закарпаття: У пункті пропуску “Лужанка” у тайниках у кемпінг-фургоні знайшли двох 2-місячних дівчаток

Двох 2-місячних немовлят намагалися незаконно вивезти з України у фургоні. Про це повідомили у відділ з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю ДПС України.
Дівчаток у ящиках під диваном кемпінг-фургона виявила спільна прикордонно-митна оглядова група пункту пропуску «Лужанка», що у Закарпатській області.

Сьогодні, 21 березня, о 07.00 під час перевірки кемпінг-фургона «Мерседес», яким їхали з України 38-річний і 66-річний громадяни Франції – батько та син, прикордонники зауважили, що водій сильно нервує. Тому «будинок на колесах» направили на поглиблену перевірку. Немовлят знайшли у ящиках для речей під диваном. Дівчатка були без свідомості, можливо, під дією якихось препаратів, та не реагували на зовнішні подразники. Медики «швидкої допомоги», яких викликали прикордонники, встановили, що діти живі.

Після виявлення дітей 66-річний водій надав два свідоцтва про народження, виданих у Києві, у яких вказувалося, що батьками немовлят є громадяни Франції. Наразі обставини правопорушення з’ясовуються. Поінформовані підрозділи СБУ та МВС.