Закарпаття: 18-річна “зозуля” своє немовля поховала на …горищі недобудованого будинку!

Недарма люди прозвали   матерів, які народжують, а потім забувають своїх дітей, зозулями. Щоправда, птахів не можна назвати безвідповідальними, адже вони підкидують малят в інші гнізда, таким чином турбуючись про   їхнє виховання.
А   серед людей трапляються матері,   котрих   не цікавить доля маленької істоти, якій вони дарували життя.

…Вісімнадцятирічна жителька одного із сіл Мукачівського району, нагадаємо,   приховала від медиків та працівників інших відповідних служб факт смерті своєї тримісячної дівчинки, а саме маля не похоронила по-людськи, а заховала мертве тільце на горищі недобудованого будинку. Цей факт «сплив» під час затримання співмешканця   молодиці, якого підозрювали у скоєнні крадіжки.   Він   і розповів   подробиці цього випадку.

Співробітники Мукачівського РВ УМВС   затримали   горе-матір. Як з’ясувалося, вона – сама   з неблагополучної   родини і стояла на обліку в КМСД.   До виголошення висновку судмедекспертизи   громадянку відпустили. Але нещодавно стала відома істина причина смерті маляти, що дало підстави правоохоронцям знову затримати молодицю. Річ у тім, що згідно з актом СМЕ дитина померла внаслідок запалення легень.

Зі слів матері, її   немовля було зареєстроване і   навіть хрещене. Тому вона повинна була звернутися у відповідний медичний заклад по допомогу. Оскільки жінка цього не зробила і допустила, що через бездоглядність її маля померло, вона нестиме відповідне покарання.

На сьогодні   вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею   166 ККУ «Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною…», санкція якої   передбачає   або обмеження волі від двох до п’яти років, або позбавлення волі на цей же термін.

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області