Закарпаття: Студентка УжНУ — срібна призерка Молодіжних Ігор України

Студентка 2-го курсу факультету фізичного виховання і спорту Ужгородського національного університету  Єлізавета Бан  вдало виступила у змаганнях з пауерліфтингу за програмою 5-х спортивних ігор України серед молоді, на яких була єдиною представницею нашої області.

Змагаючись у ваговій категорії до 47 кг, вона підняла у сумі триборства 317,5 кг і посіла друге місце, поступившись чемпіонці двома десятками кілограмів і випередивши бронзову призерку на 100 кг. З таким результатом  вона була б призеркою і у двох важчих категоріях. В окремих вправах Ліза стала другою у присіданні й тязі, а у жимі лежачи посіла перше місце, піднявши 77,5 кг. Поки що це кращий результат сезону у виступах закарпатських спортсменів на іграх молоді України.

Нещодавно Єлізавета Бан була нагороджена Грамотою ректора УжНУ за високі спортивні досягнення. Попереду ж у нашої студентки, яку тренує старший викладач кафедри фізичного виховання майстер спорту Андрій Федорішко, виступ на молодіжному чемпіонаті світу з пауерліфтингу у жимі лежачи, що пройде в Австрії наприкінці травня.

Факультет фізичного виховання і спорту УжНУ