Закарпаття: У дитсадку “Казка” міста Чопа покращать умови для малечі

У Закарпатській області цей рік оголошений роком дошкільної освіти. Не оминуть зміни і міський ДНЗ «Казка», в якому намічено виконати чималий обсяг робіт.

За підтримки депутата обласної ради, заступника голови бюджетної комісії Володимира Чубірко на сесії Закарпатської обласної ради було виділено 400 тис.грн. для заміни у «Казці» вікон і дверей. Завідувач закладу Галина Моцьо повідомила, що їх не міняли з 1986 року, відколи функціонує цей дошкільний заклад. На сьогодні вони стали практично непридатними.

Оскільки в дошкільному закладі ще в 2007 році було встановлено автономне опалення та збудовано індивідуальні котельні, постало питання енергозбереження шляхом заміни вікон, та у міському бюджеті не було необхідних коштів для реалізації цього проекту в життя. Роботи по переходу на автономне опалення були також здійснені в обох загальноосвітніх школах. Отож, почалась поетапна робота. Спочатку було здійснено заміну вікон та дверей у загальноосвітній школі №1, тепер виділено кошти для дошкільного закладу, на черзі загальноосвітня школа №2. „Всі ці проекти були б неможливими без значної підтримки з боку депутатів обласної ради, яких обрали Чопські жителі” – зазначає міський голова Галина Цар.

Роботи, які проводитимуть з заміни вікон та дверей вестимуться окремо в кожному з блоків закладу, розпочнуть у травні і завершать до початку нового навчального року. У планах не лише заміна вікон і дверей, а й проведення часткового ремонту приміщень. З батьками вже обговорено та узгоджено графік цих робіт. Як відзначає завідувачка закладу, батьків радує перспектива поліпшення умов для малечі.

Нещодавно голова обласної ради Іван Балога разом з міським головою Галиною Цар та депутатами обласної ради Володимиром Чубірко, Володимиром Сулімою та Ольгою Півоварник відвідали дошкільний навчальний заклад «Казка». Вони на місці ознайомились з проблемами з якими живе заклад.

Болючим на сьогодні в місті залишається питання забезпечення місцями дошкільнят. Про це йшла мова на зустрічі з дирекцією дошкільного закладу. Нині на черзі до прийому в заклад знаходиться 154 дитини. В ході розмови було обговорено можливі варіанти будівництва нового дошкільного закладу в іншому районі міста.

Діана ВАШКО, Чопська міська рада