Закарпаття: Іршавські чиновники вивчили досвід роботи лісомисливських господарств сусідів-угорців

Одним із найкращих мисливських господарств в Європі у наших сусідів – угорців.В нас чомусь ця галузь знаходиться в плачевному стані. Днями голова Іршавської райдержадміністрації Віктор Феєр та його заступник побували в одному з лісомисливських господарств сусідньої Угорщини.  
Закарпаття, в тому числі і Іршавський район, – унікально природна кладова для ведення мисливсього господарства. Сам Бог велів займатися цією справою і не просто займатися, а ще й заробляти на цьому, як це практикується в усьому цивільному світі.
 Одним із найкращих мисливських господарств в Європі у наших сусідів – угорців.

В нас чомусь ця галузь знаходиться в плачебному стані. Днями голова Іршавської райдержадміністрації В.І.Феєр та його перший заступник В.І.Ледней разом з головою Берегівського районного товариства мисливців та рибалок М.О.Пацюком і палким природолюбом, пристрасним мисливцем Ю.Ю.Марком побували в лісомисливському господарстві „Фегір дьормат ігаз ботов саг”, розташованому біля села Ловняї недалеко біля кордону з Україною, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net в Іршавській РДА.

Господарство має 5,5 тисячі гектарів угідь, 500 з яких огороджено і в якому розміщено вольєрне господарство. Тут вирощують ланей, благородних оленів та більше півтисячі диких кабанів. Від переліченого не може не перехопити подих у будь-якого справжнього мисливця. Засноване вольєрне господарство у 1988 році на заплавних лісах. Центральна частина господарства належить державі, а інші угіддя віддані на різні терміни в оренду приватним мисливським господарствам.

Державне підприємство займається в комплексі лісовим та мисливським господарством, з якого має дохід і практично не одержує від держави дотацій. Господарювання поставлено на належний рівень, що спонукає нас приймати подібну практику і досвід та запропонувати його у нас в районі, що і було головною метою відрядження голови РДА Ф.І. Феєра та першого заступника голови В.І. Леднея.

zakarpatpost.net